Foto: Shutterstock
Vēlies pārsteigt māmiņu svētkos, bet nezini, kā to izdarīt? Pagatavo kādu mazāk ierastu maltīti, ko, iespējams, viņa nekad vēl nav baudījusi, piemēram, izmantojot sparģeļus. To kraukšķīgie, zaļie dzinumi ir gardi, sulīgi un iederēsies daudzos ēdienos, turklāt daži no tiem ir tik vienkārši pagatavojami, ka tas būs pa spēkm pat pirmklasniekam. Netici? Mēs tevi pārliecināsim!

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā bez liekām pūlēm izbaudīt šos ārkārtīgi veselīgos dārzeņus, ir šāds: sparģeļus žigli noblanšē un pēc tam pāris minūtes viegli apcep kausētā sviestā. Šo garšu kombināciju atliks uzlabot vien ar šķipsniņu sāls un pāris pilēm citronu sulas. Nekā lieka, bet rezultāts pārsteidzoši gards. Blanšēšanas iesācējiem lieti noderēs šajā rakstā ieteiktās gudrības.

Ja vari sparģeļu pasniegšanai veltīt mazliet vairāk laika un uzmanības, tad izmēģini klasisku kombināciju – vārītus sparģeļus ar krēmīgu Holandes mērci (recepti meklē te) vai sparģeļus prošuto šķiņķa "mētelītī".

Ja secini, ka sparģeļi ir nedaudz apvītuši, nemet plinti krūmos, jo viss vēl ir glābjams. Kā tos "atdzīvināt", uzzināsi šeit.

Sparģeļus vari izmantot arī kā pavasarīgu zupu sastāvdaļu, piedevu gaļas un zivju ēdieniem, pildījumu sāļajiem pīrāgiem un kraukšķīgu piedevu salātiem un dažādiem brokastu ēdieniem (īpaši lieliski tie būs kombinācijā ar Benedikta olu un zeltaini apceptām šķiņķa šķēlēm).

Vēl viena labā ziņa ir tāda, ka nu jau daudzviet iespējams iegādāties arī pašmāju audzētāju izlolotos sparģeļus, tādēļ rūpīgi seko līdzi tirdzniecības vietu piedāvājumam un labāk izvēlies vietējo produktu.

Nu gan tev atliek tikai izvēlēties, kuru no 14 mūsu sarūpētajām receptēm pagatavosi, lai iepriecinātu un pārsteigtu savu māmiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!