Foto: Shutterstock

Salāti patiesībā ir viens no tiem ēdieniem, ko grūti pagatavot negaršīgi, jo, saliekot kopā visas iecienītās sastāvdaļas, papildinot ar gardu mērci, tie gluži vienkārši nevar neizdoties. Ne vienmēr salātu sastāvā jābūt tikai salātlapām un dažiem dārzeņu gabaliņiem, kas tā īsti "nepiesien" dūšu. Salāti var būt kā pamatēdiens, ja tie tiek papildināti ar kādu kreptīgāku sastāvdaļu, piemēram, vistu akniņām.

Vistu aknas ir lieliski piemērotas karstajiem salātiem, jo tās ir ļoti ātri pagatavojamas, turklāt sader ar daudziem dažādiem produktiem.

Tā kā aknas ir visai sātīgs produkts, visprātīgākā izvēle būs papildināt tās ar kraukšķīgiem dārzeņiem un vieglu mērcīti, bet ja vēlies pabrokastot tā, lai nākamā ēdienreize ir tikai vakariņas, vari papildināt aknas ar olām, makaroniem, maizes grauzdiņiem vai pat kraukšķīga bekona šķēlēm. Siltie akniņu salāti būs gardi jebkurā gadījumā – arī tad, kad būs jau atdzisuši.

Lai iedvesmotu tevi izbaudīt īpaši garšīgas brīvdienas, esam sarūpējuši 10 receptes visām gaumēm.

Lai labi garšo!

Vistu akniņu salāti ar grauzdiņiem un sinepju–apelsīnu mērci

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši, bet īpaši gardi vistu akniņu salāti ar aromātisku sinepju–apelsīnu mērci. Šos salātus vari papildināt arī ar sulīgiem augļiem – vīnogām un apelsīna šķēlītēm.

Lasīt vairāk

Siltie cāļa akniņu salāti ar grauzdiņiem un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siltie cāļa aknu salāti būs ātri pagatavojama, bet ļoti sātīga maltīte kādai vakariņu vai pusdienu reizei.

Lasīt vairāk

Ceptas cāļu akniņas ar sēnēm un tomātiem

Foto: Shutterstock

Ceptas cāļu aknas ar sēnēm un tomātiem var pasniegt kā uzkodu ar grauzdiņiem vai kā pamatēdienu, tās pasniedzot ar kartupeļiem.

Lasīt vairāk

Siltie vistas akniņu salāti ar mājās marinētiem šampinjoniem

Foto: mosfood

Koša un garšīga maltīte vakariņām vai pusdienām - siltie salāti ar vistas akniņām un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Vistu akniņu salāti ar rukolu un kivi

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojami salāti gan ikdienai, gan svētku galdam. Maigās vistu akniņas lieliski papildina kivi skābums un pikantā rukola.

Lasīt vairāk

Siltie vistu akniņu salāti ar šampinjoniem un vīnogām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sviestā apceptas visu akniņas ar kraukšķīgu šķiņķi, siltām vīnogām un šampinjoniem. Īsta delikatese bagātīgam vakariņu galdam vai svētku mielastam.

Lasīt vairāk

Fantastiski garšīgi makaronu salāti ar ceptu ķirbi un divu veidu akniņām

Foto: Privātais arhīvs

"Manu ciemiņu, draugu un paziņu vispieprasītākie salāti ar makaroniem. Izskatās ļoti labi un garšo arī lieliski," par savu recepti raksta Aigars. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Pavasarīgie vistas akniņu salāti ar ābolu

Pavasarīgu salātu recepte, kurā galvenā loma - marinētām vistu aknām. Receptes autors, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pamēģināt šos salātus, izmantojot truša, liellopa vai cūku aknas!

Lasīt vairāk

Siltie akniņu salāti ar olām un pākšu pupiņām

Foto: Shutterstock

Gardi vistu akniņu salāti ir kā radīti gan sātīgām brokastīm, gan vieglai pusdienu maltītei. Blanšētās pupiņas tiem piešķir patīkamu kraukšķīgumu, ķirštomātiņi svaigumu, bet mērce – pikantu noti.

Lasīt vairāk

Vistu akniņu salāti ar sviestā ceptu bumbieri un balzamiko krēmu

Foto: Shutterstock

Šie salāti piestāvēs gan nesteidzīgām brīvdienu brokastīm, gan svētku galdam. Balzamiko krēms un sviestā cepts bumbieris lieliski papildina vistu akniņas, radot īpaši izsmalcinātu garšu salikumu. Ja iecerēts, ka salātus baudīs tikai pieaugušie, tad īpaši gardi būs, ja dekorēsi tos ar konjakā mērcētām rozīnēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!