Foto: Shutterstock

"Mums mājās ir kaut kas garšīgs?" – šādu frāzi dzirdēt nākas bieži, jo īpaši darbdienu vakaros vai ar tējas krūzi rokās slaistoties pa mājām brīvdienās, kad uznākusi dikti liela kāre pēc "kaut kā", tikai nav ne jausmas, kas tas ir. Šādās reizēs vajag vien ielūkoties "Tasty" pavārgrāmatas desertu vai smalkmaizīšu sadaļā, lai atrastu ko piemērotu ātrai uzmeistarošanai savā virtuvē. Šoreiz nākam talkā ar 10 vienkāršām idejām, kā izmantot saldētavā aizķērušos kārtainās mīklas paciņu.

Protams, protams, kārtaino mīklu cītīgi var pagatavot pašu rokām. Taču būsim godīgi, tas ir visai laikietilpīgs pasākums ar visai neprognozējamu rezultātu. Perfekta kārtainā mīkla ir īstena laimes spēle, tāpēc labāk paļauties uz pārbaudītām vērtībām. Turklāt, ar saldētās kārtainās mīklas palīdzību pie kraukšķīgām bulciņām vai austiņām var tikt jau mazāk nekā pusstundas laikā.

Ko pagatavot? Visvienkāršākais un gardākais, kas vien var būt, cukurotas un mutē kūstošas zemeņu maizītes – zemeņu cukuru, ko pagatavo, sablendējot cukuru ar saldētām ogām, vari aizstāt ar jebkuru citu cukuru, kam piejaukts klāt, piemēram, kanēlis. Tāpat uz kārtainās mīklas sloksnēm vari "satupināt" vai sapildīt tajās ābolu šķēlītes, banānu ripiņas vai kādu pirmās sulīgās hurmas gabaliņu.

Foto: Shutterstock

No saldētas kārtainās mīklas pavisam ātri un pavisam vienkārši var pagatavot pat tādu debešķīgu kārumu kā "Napoleona" kūku. Kamēr mīklas kartas cepsies cepeškrāsnī, krēmam sakul maskarponi ar iebiezināto pienu, un lieta būs darīta! Tad atliks tikai ar maigo krēmu devīgi pārziest trauslās mīklas kārtiņas, papildinot šo burvīgo kompozīciju arī ar kādu slāni skābena plūmju ievārījuma, turklāt nākamajā dienā ātrā "Napoleona" garša būs vēl debešķīgāka.

Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!