Foto: Shutterstock
Kas gan būtu košais septembris bez sārtiem un sulīgiem āboliem, kas tā vien gaida, kad tiks noplūkti no ābeles zara. Tāpēc "Tasty", svinīgām fanfarām skanot, pasludina ābolkūku, ābolmaizīšu, ābolu plātsmaižu, drumstalkūku un pīrāgu sezonu par atklātu! Ķeries vien pie miltu pakas, ābolu klēpja un steidz pagatavot visgardāko no 21 receptes, ko esam izvēlējušies.

Izvēlies tādus ābolus, kas vislabāk garšo – dzidros, rudens ābolus vai citu šķirni – un papildini to svaigumu ar garšvielām. Āboliem piestāvēs gan klasiskais kanēlis, gan malts muskatrieksts, gan mazliet maltu krustnagliņu. Galvenais – nevajag baidīties eksperimentēt! Tas pats attiecas uz mīklu veidu. Pārbaudītu vērtību cienītājiem patiks kefīra mīklas plātsmaizes vai mannas sacepums ar āboliem, kas neliek vilties.

Bet tiem, kas meklē kādu neparastāku recepti, iesakām pamēģināt ābolkūku ar bezē cepurīti, kādu drumstalu pīrāgu vai gaisīgu ābolkūku, kas skaisti pacelsies. Ja pirksti veikli un uzskati, ka desertam jābūt arī skaistam, tad pagatavo ābolu rožu pīrāgu. Tas priecēs ne vien acis, bet arī vēderu. Lai garšīgi!

Ābolu un bumbieru pīrāgs, kam nevajag formu

Foto: Shutterstock

Ābolu un bumbieru pīrāgs, kuru varēsi pagatavot, pat ja mājās nav īpašu formu. Ja vēlies, izmanto tikai ābolus vai tikai bumbierus.

Lasīt vairāk

Kārdinošā ābolu kūka

Foto: Privātais arhīvs

Klasiskai ābolu kūkai ar kanēļa un skābā krējuma virskārtu pretoties ir grūti. Šis ir gardums, kuru varam baudīt visu gadu, neatkarīgi no sezonas.

Lasīt vairāk

Ātrā kārtainās mīklas ābolmaizīte tikai no trim sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Ja mājās ir tikai saldētas kārtainās mīklas paciņa, divi āboli un mazliet ābolu ievārījuma, arī no šīm trim sastāvdaļām sanāks lielisks deserts. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Ābolu kūka ar Filadelfijas siera un olbaltumu cepurīti

Foto: Privātais arhīvs

Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.

Lasīt vairāk

Gaisīga ābolu kūka

Foto: Shutterstock

Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Dzērveņu un ābolu drumstalkūka

Foto: Shutterstock

Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.

Lasīt vairāk

Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'

Foto: Privātais arhīvs

Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.

Lasīt vairāk

Ābolmaize ar valriekstiem

Foto: Shutterstock

Burvīga ābolkūka, kuras garšu bagātinās citronu sula un drupināti valrieksti. Piemērota nelielām viesībām un mājīgai ģimenes pasēdēšanai ar tēju un siltu, smaržīgu abolkūkas gabaliņu.

Lasīt vairāk

Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!

Lasīt vairāk

Kūka ar āboliem un mellenēm

Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

Lasīt vairāk

Ābolu rožu pīrāgs

Vasaras noslēgumam un rudens sākumam atbilstošs, gards ābolu pīrāgs, kas izdaiļots ar trauslām ābolu rozītēm. Recepti piedāvā bloga LostinPattern.com autore Brigita Dambe, kura iesaka to baudīt rāmos rudens vakaros ar kādu melnās tējas krūzi.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Lasīt vairāk

Franču klasiskā ābolmaizīte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ābolmaizīti var cept kā vienu lielu tarti vai kā vairākas nelielas kūciņas. Ja cep atsevišķas maizītes, no mīklas izgriež vēlamā lieluma apli, paceļot uz augšu nelielas maliņas.

Lasīt vairāk

Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote

Foto: Shutterstock

Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.

Lasīt vairāk

Mannas - ābolu sacepums

Foto: Shutterstock

Mannas - ābolu sacepums, ko vari baudīt ar bezpiedevu jogurtu vai skābu krējumu, bet īpaši gards tas būs, ja pasniedzot pārliesi ar ābolu sīrupu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Ābolu pīrāgs ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra mīklas plātsmaize ar āboliem

Foto: Shutterstock

Ātrā kefīra plātsmaize ar āboliem garšos gan lielajiem, gan mazajiem dzīves un rudens baudītājiem.

Lasīt vairāk

Ātrais ābolu pīrāgs zviedru gaumē

Foto: Shutterstock

Rudens ir ābolu ražas laiks, un viens no to gardākajiem pagatavošanas veidiem ir ābolu pīrāgs. Kā zināms, viss vienkāršais ir ģeniāls, un tieši šāda pieeja pīrāga pagatavošanā ir arī zviedriem - viss, kas tev vajadzīgs, būs stunda laika un nelielas nostādnes, kas nevainojamu ābolu pīrāgu ļaus pagatavot pat kulinārei - iesācējai.

Lasīt vairāk

Ābolu un kanēļa drumstalu pīrāgs

Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.

Lasīt vairāk

Paradīzes ābolkūka ar vaniļu

Foto: Shutterstock

Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!