Foto: Shutterstock
Sautējums, sacepums, pankūkas un dārzeņu zupas, protams, ir ļoti gardi un jauki, taču reizēm vajag nevis dažādot ēdienkarti ar jauniem produktiem, bet gan pasniegt to pašu ierasto neredzētā formā. Ja meklē variantu, kā iemānīt mājiniekiem kartupeļus, burkānus un kabačus vēl neredzētā veidā, "Tasty" steidz iedvesmot ar idejām. Pagatavo vakariņās ruleti – sātīgu, kārdinošu un interesantu!

Pat ja šķiet, ka dārzeņu ruletes pamatni pagatavot ir grūti (asociācijas ar biskvīta ruletēm), tā nebūt nav. To itin viegli var uzjaukt no sarīvētiem dārzeņiem, sakultām olām un garšvielām. Kādus dārzeņus rīvēt? Vienmērīgai un saldeni gardai pamatnei ideāli piestāvēs kartupeļi, burkāni un kabači. Kad masa uzjaukta, to vienmērīgi izklāj uz cepamās plāts un liec cepties.

Kad dārzeņu pamatne izcepusies, tajā vari vīstīt iekšā ko vien sirds kāro. Gan šķiņķa šķēles, gan krēmsieru ar zaļumiem, gan citu dārzeņu gabaliņus, gan lapu salātus, gan apceptas sēnes. Iespēju ir ļoti daudz. Pēc tam, kad pildījums ieklāts, savel ruleti uzmanīgi, lai tā neieplīstu. Apcep vēl dažas minūtes krāsnī, neaizmirstot to papildināt ar kādu sauju sarīvēta siera. Lai garšīgi!

Dārzeņu rulete ar krēmsiera un šķiņķa pildījumu

Foto: DELFI

Ik pa laikam uz "Facebook" sienas izlec kāds video, ar ko dalījušies draugi, un tajā redzams, kā kādas čaklas rokas minūtes laikā pagatavo ļoti kārdinošas receptes. Paskatos, nosmejos, ka tas nevar būt tik viegli, un noglabāju ar domu, ka "gan jau kādreiz pagatavošu". Liktenīgā reize beidzot pienāca un lūk, jūsu vērtēšanai kartupeļu un burkānu rulete – izcili kārdinoša, sātīga un garda. Lieki piebilst, ka no šķīvjiem pazuda zibenīgi.

Lasīt vairāk

Kartupeļu rulete ar meža sēņu pildījumu

Foto: DELFI

Viena no manām iecienītākajām frāzēm virtuvē skan: "Grūtākais ir izdomāt, ko gatavot ēst!". Un tā tik tiešām arī ir. Tādēļ, kad mana kolēģe Ketija pavēstīja, ka plāno izmēģināt nesen feisbukā ieraudzītu dārzeņu ruletes recepti, nodomāju – kādēļ gan ne?

Lasīt vairāk

Bezglutēna rulete ar spinātiem un rikotas sieru

Šis gardais ēdiens ir īpaši domāts cilvēkiem, kuri slimo ar celiakiju vai glutēna nepanesamību, taču to var baudīt jebkurš, jo bezglutēna pārtiku mūsu organismam ir vieglāk pārstrādāt. Bezglutēna spinātu un rikotas siera rulāde būs lieliska maltīte svētku reizēs, priecējot ikvienu gardēdi.

Lasīt vairāk

Kartupeļu rulete ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Burvīga un kārdinoša kartupeļu rulete, kas pildīta ar apceptiem dārzeņiem. Pildījumu vari gatavot ļoti dažādu, atkarībā no sezonas. Tie var būt arī spināti, sēnes, kāposti un citi dārzeņi.

Lasīt vairāk

Kabaču rulete ar sēnēm

Foto: mosfood

Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!