Klasiska izvēle aukstajām zupām, kuru gatavošanā bietes nav nepieciešamas, ir tomāti – no tiem sanāks ļoti atsvaidzinošs gaspačo, ko iecienījuši ļaudis Spānijā. Bet, ja gribas ko mūsu garšu kārpiņām pazīstamāku, pagatavo okrošku ar kefīru. Aukstajās zupās iederēsies arī gurķi un redīsi – tos var pievienot gan tomātu gaspačo, gan kefīra aukstajām zupām.

Lai auksto zupu atvēsinātu ātrāk, izmanto par pamatu šķidrumus, kas tik tikko izņemti no ledusskapja. Bet, ja aukstās zupas bāze ir ūdens, tad zupai vari pievienot arī kādu ledus gabaliņu. Auksto zupu gatavošanas trakumā noteikti nedrīkst aizmirst gan par garšvielām, gan garšaugiem – papildini zupu ar sāli, pipariem, kā arī sakapātiem lociņiem, dillēm, pētersīļiem, baziliku, piparmētrām vai kādu citu zaļumu. Lai garšīgi!

Fiksā tomātu un redīsu aukstā zupa

Lasīt vairāk

Gurķu un piparmētru aukstā zupa

Lasīt vairāk

Aukstā zupa bulgāru gaumē ar ķiplokiem un valriekstiem

Lasīt vairāk

Aukstā avokado zupa

Lasīt vairāk

Okroška ar kefīru

Lasīt vairāk

Okroška ar kvasu

Lasīt vairāk

Zaļais gaspačo

Lasīt vairāk

Aukstā zupa itāļu gaumē

Lasīt vairāk

Gaspačo ar ķiploku grauzdiņiem

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Lasīt vairāk