Reti kurās mājās vasaras sezona un siltā laika pienākšana netiek atzīmēta ar lielu bļodu aukstās zupas. Tomēr katra saimniece to gatavo mazliet citādāk – viena izvēlas vieglāko ceļu un gatavo auksto kefīra zupu ar marinētām bietēm no burciņas, cita gatavo kvasa okrošku, kurā ir daudz gurķu un diļļu. Tik, cik ēst gatavotāju, tik arī auksto zupu versiju!

Taču kam noteikti ir jābūt aukstajā zupā? Gaļai, redīsiem, bietēm, tomātiem, gurķiem, kefīram, ūdenim? Vienas noteiktas metodes nav, tāpēc katrs var variēt ar pamata šķidruma izvēli un pievienotajām sastāvdaļām, kā vien vēlas. Svarīgākais, kas jāatceras – zupai noteikti jābūt aukstai, lai pienācīgi un garšīgi atveldzētos saulainā pēcpusdienā!

Iedvesmai piedāvājam 21 recepti – vienu par otru garšīgāku – no "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas!

Aukstā zupa bulgāru gaumē ar ķiplokiem un valriekstiem

Lasīt vairāk

Aukstā avokado zupa

Lasīt vairāk

Okroška ar kefīru

Lasīt vairāk

Aukstā skābeņu zupa ar zirnīšiem un marinētām bietēm

Lasīt vairāk

Okroška ar kvasu

Lasīt vairāk

Aukstā zupa itāļu gaumē

Lasīt vairāk

Zaļais gaspačo

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Lasīt vairāk

Gaspačo ar ķiploku grauzdiņiem

Lasīt vairāk

Aukstā zaļo zirnīšu krēmzupa

Lasīt vairāk

Aukstā tomātu zupa

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar girosu

Lasīt vairāk

Vārīta aukstā gurķu un seleriju krēmzupa

Lasīt vairāk

Skābeņu – avokado krēmzupa

Lasīt vairāk

Vistas okroška

Lasīt vairāk

Andalūzijas gaspačo recepte

Lasīt vairāk

Garneļu aukstā zupa

Lasīt vairāk

Aukstā skābeņu zupa

Lasīt vairāk

Aukstā kefīra zupa ar redīsiem un gurķiem

Lasīt vairāk

Baltā aukstā zupa ar kefīru

Lasīt vairāk

Aukstā zivju zupa

Lasīt vairāk