Foto: Shutterstock
Kad saulīte silda, debesis zilas kā jūra, tā vien gribas arī ēdienkartē krietni svaigākas un pavasarīgākas notis, tāpēc pēdējais laiks kraukšķināt redīsus. Ja nav ideju, kā vēl, izņemot svaigā veidā, tos ēst, smelies idejas no recepšu izlases.

Nav jau slikti, protams, redīsus ēst tādus, kādi tie ir tikko iegādāti – svaigi, vien noplēšot lapiņas, taču šādi, iespējams, vairs nenovērtējam to garšu un gribas ko īpašāku. Ja tā, tad izmēģini tos izcept cepeškrāsnī un būsi pārsteigts, cik labi tie garšo tādā veidā.

Tāpat redīsiem vienmēr jāatvēl vieta salātos, tur tie vienmēr labi garšos un sastādīs pavasarīgu kompāniju citām sastāvdaļām. Pildi tos tortiljās vai pat marinē un izmanto kā uzkodu sierā platē.

Neaizmirsīsim arī aukstās zupas – bez redīsiem tās nebūt negaršotu tik labi. Tāpat arī brokastīs mājas sieram piejauktas dažas redīsu šķēles piešķirs patīkami svaigu noti.

Krāsnī cepti redīsi

Foto: Shutterstock

Visai neparasta piedeva pamatēdienam – cepeškrāsnī cepti redīsi. Dārzeņiem pavasarīgu spirgtumu piešķirs citronu sula. Maltīti bauda tāpat vai pasniedz ar gaļu un salātiem.

Lasīt vairāk

Pavasarīgie lapu salāti ar redīsiem un meža ķiplokiem

Foto: DELFI

Vienkārši, svaigi un ļoti garšīgi lapu salāti ar redīsiem. Tā kā aprīlī jau sācies meža ķiploku jeb lakšu laiks, tie lieliski piestāvēs redīsiem. Ja ir vēlēšanās, salātiem pievieno arī dilles vai lociņus, taču var iztikt arī bez tiem, jo sīvumu piešķirs lakši.

Lasīt vairāk

Cukīni, redīsu un rukolas salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši, ātri pagatavojami un gardi salāti vieglām pusdienām – cukīni strēmeles ar pavasarīgajiem redīsiem un rūgteno rukolu. Salātus izkārto uz šķīvja tāpat vai sajauc visu kopā lielā bļodā, ja tāda vēlēšanās.

Lasīt vairāk

Rīsu nūdeļu rullīši ar avokado, gurķi un redīsiem

Pavasara rullīši jeb spring rolls ir no Āzijas virtuves nācis gardums, kuru iesakām baudīt kopā ar sojas mērci. Rullīšu būtība ir pavisam vienkārša – plānajā rīsu papīrā ietin dārzeņus, kas vislabāk iet pie sirds, pievieno nedaudz sezama sēkliņu kraukšķīgumam un visu tin ciet.

Lasīt vairāk

Laša fileja ar bazilika-pistāciju sviestu un marinētu redīsu salātiem

Košās krāsas un atsvaidzinošie redīsi lieliski papildinās par klasiku kļuvušo laša fileju. Īpašu raksturu un aromātu ēdienam piedos pistācijas un baziliks - maltīte, ar kuru varēsi pārsteigt viesus un iejusties šefpavāra lomā. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Telgrena.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Foto: Shutterstock

Atvēsinoša un veldzējoša aukstā zupa ar kraukšķīgiem redīsu un gurķu gabaliņiem. Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Pavisam vienkāršie salāti ar mājas sieru

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Kad ir pietiekami daudz cepts, vārīts, šmorēts un visādi citādi gatavots, pavisam vienkāršs, nesarežģīts un tīrs ēdiens šķiet kā laimes sala. Jo īpaši pavasarī, kad esam izslāpuši pēc svaiguma un vitamīnu krājumu papildinājuma. Šos vienkāršos, bet ļoti atsvaidzinošos salātiņus iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

Lasīt vairāk

Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Pavasarīgi vieglu uzkodu var pagatavot, sajaucot graudaino biezpienu ar redīsiem un zaļumiem. Var izvēlēties jebkādus zaļumus, kas mājās, piemēram, tomātus un Ķīnas kāpostu.

Lasīt vairāk

Okroška ar kefīru un kvasu

Foto: Shutterstock

Svaiga un viegla aukstā zupa ar nelielu pikantumu - salami desas gabaliņiem. Daudz ātrāk zupu varēs pagatavot, ja kartupeļi un olas būs jau novārīti.

Lasīt vairāk

Spageti ar sautētiem dārzeņiem un garnelēm

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!