Foto: Vida Press

Darbadienu vakari ir tie, kad ilgi gatavojamu maltīšu vietā izvēlamies tādas, ko jau stundas laikā var celt galdā. Sautējumi, sacepumi, kreptīgi salāti vai dārzeņu plācenīši – kaut ko, kas garšos visai ģimenei, vienmēr var atrast. Ielūkojies mūsu apkopoto recepšu klāstā – varbūt no 12 iespējām viena būs tā, ko pagatavot jau šovakar!

Sacepumus novērtēs tie, kam ir prieks visu smagāko darbu ļaut izdarīt cepeškrāsnij – atliek vien salikt sastāvdaļas traukā un krāsnī iekšā. Vai tas būtu makaronu, kartupeļu vai siera sacepums, ar šīm maltītēm noteikti varēsi pabarot visu ģimeni!

Bet sautējumus un rīsu ēdienus novērtēs tie, kam patīk sastāvdaļu dažādība un sātīga maltīte, ko ēst ar vienu virtuves instrumentu. Vieni no pateicīgākajiem produktiem sautējumu pagatavošanai ir pupiņas, tomāti, burkāni, kartupeļi un citi dārzeņi. Pēc tam atliek tikai izvēlēties – gatavot veģetārā gaumē vai ne.

Biešu risoto ar zilo sieru novērtēs pikantu garšu mīlētāji. Bet kabaču un spinātu plācenīši patiks tiem kārumniekiem, kam pietrūkst vasaras garša šķīvī. Bet, ja meklē ko pavisam interesantu, ko pagatavot vakariņās – Tasty.lv silti iesaka pildītos kaneloni ar spinātiem un rikotu. Lai labi garšo!

Kabaču-spinātu plācenīši

Foto: Shutterstock

Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.

Lasīt vairāk

Tomātu un jauno kartupeļu salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet vasaras vienā šķīvī – sulīgu tomātu un jauno kartupelīšu salāti ar sarkano sīpolu sīvumam un granātābolu sēkliņām saldumam. Salātiem pievieno tādas garšvielas, kas vislabāk garšo, kā arī apkaisa ar sakapātiem garšaugiem.

Lasīt vairāk

Tomātu un vistas gaļas sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.

Lasīt vairāk

Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.

Lasīt vairāk

Pikantie rīsi ar vistas gaļu un spinātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet pikantuma ēdienam nāk tikai par labu, īpaši, ja tie ir tik pazīstamie rīsi un vistas gaļa, kas pagatavota mazliet citādi, nekā ierasts. Paspilgtini savu ēdienreizi ar garšvielām, un rezultāts būs patiešām lielisks – šoreiz ar koriandru un kariju.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu

Foto: Shutterstock

Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

Lasīt vairāk

Sulīgās gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

Gaļas bumbiņas noteikti ir viens no tiem ēdieniem, ko pagatavot ir katram pa spēkam, turklāt tas labi saderēs pie dažādām piedevām – rīsiem, kartupeļiem, makaroniem un pat grilētiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem

Foto: Privātais arhīvs

Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Veģetārais pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.

Lasīt vairāk

Krēmīgais biešu risoto ar zilo sieru

Foto: DELFI

Ziemai piestāv risoto, jo tas ar savu krēmīgumu un sātīgumu vienmēr pabaro pat izsalkušākos ēdājus, turklāt ēdiens pats par sevi ir tik pilnīgs, ka nemaz neprasās klāt vēl gaļa vai zivs. Risoto var gatavot dažādās variācijās, arī ar karamelizētām bietēm un zilo sieru maltīte ļaus kaut nedaudz sajust Vidusjūras ēdienu garšu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!