Foto: Shutterstock

Kad vasara mūs itin nemaz nelutina, lai varētu pārtikt vien no svaigām dārza veltēm un aukstajām zupām, jāķeras vērsim pie ragiem no citas puses. Vēsajās dienās gribas baudīt ko siltu, garšīgu, bet pie reizes arī tādu, kur būtu sezonas dārzeņi. Tāpēc šoreiz mūsu piedāvātā vakariņu recepšu kolekcija apspēlē kārtās liktu maltīšu tematiku – lazanjas ar vasaras dārzeņiem, pildītas paprikas, cukīni, kabači, jauno kartupeļu pīrāgi un sacepumi.

Izklausās sarežģīti, bet patiesībā nepieciešams vien rūpīgi sekot līdzi receptei, izdarot visu, kā nākas, un izsalkums un kāre tiks remdēta. Lai labi garšo!

Ratatujs – krāsnī cepti dārzeņi provansiešu gaumē

Foto: Shutterstock

Ratatujs ir tas franču ēdiens, kuru katra saimniece gatavo pēc savas receptes un saskaņā ar ģimenes tradīcijām. Šim ēdienam ir ļoti daudz variāciju. Šoreiz piedāvājam recepti no Francijas dienvidiem. Vispirms tiek sagatavota tomātu mērce ar dārzeņiem. Kad tā gatava, to liek dziļā cepešformā, pa virsu kārto tradicionālās ratatuja dārzeņu škēles glītās rindās un cep cepeškrāsnī. Šis variants aizņem samērā daudz laika, toties iznākums ir ļoti garšīgs un glīts, piemērots nelielām ģimenes viesībām.

Lasīt vairāk

Lazanjas zupa

Man ļoti garšo lazanja, taču to ir grūti pagatavot, ja mājās ir tikai divi ēdāji. Es neprotu izcept mazu lazanju, tādēļ nolēmu būt oriģināla un pagatavot citādāku lazanjas versiju. Šoreiz - zupā!

Lasīt vairāk

Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Delfi Foto

Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņu, šķiņķa un kartupeļu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Slinkā lazanja ar krabju gaļu

Foto: Vida Press

Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!

Lasīt vairāk

Sulīga pildītā paprika ar kuskusu un sieru

Foto: Shutterstock

Sātīga, cepeškrāsnī cepta pildīta paprika ar kuskusu un sieru.

Lasīt vairāk

Mazais zivs pīrāgs ar saldo kartupeļu 'cepurīti'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Interesants veids, kā pagatavot gardu maltīti diviem no zivīm un kartupeļiem. Tas viss individuālos trauciņos veido pavisam nelielu sacepumu, kas atgādina pīrāgu.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.

Lasīt vairāk

Vistas un puravu pīrāgs - sacepums

Foto: Vida Press

Vistas un puravu pīrāgs, kas vairāk gan līdzinās sacepumam ar kārtainās mīklas cepurīti, būs lieliska alternatīva ēdienreizēm, kad gribās ko vairāk kā vienkārši ceptu vistas fileju vai vistas zupu. Garšos lieliski, pasniegts silts, un sasildīs aukstajos ziemas vakaros!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums - 'Gana pīrāgs'

Foto: Vida Press

Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.

Lasīt vairāk

Lazanja ar ananasiem un spinātiem

Foto: Shutterstock

Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Foto: Shutterstock

Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ja meklē idejas, kā gardi pagatavot jaunos kartupelīšus, izmēģini šo sacepumu ar Knorr 4 sieru un brokoļu mērces maisījumu! Sātīgas un garšīgas vakariņas vai pusdienas būs gatavas rekordīsā laikā - aptuveni 30 minūtēs!

Lasīt vairāk

Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika

Foto: Privātais arhīvs

Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!