Foto: LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis pieļauj, ka izlaidīs visu gaidāmo bobsleja sezonu, jo pienācis laiks līdz galam savest kārtībā veselību, atzinis sportists.

Ar traumām Melbārdis mocījies pēdējās divas sezonas — pērn viņš vispirms guva muguras savainojumu, bet sezonas laikā traumēja arī kāju. Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis novembra sākumā informēja, ka Melbārdis šo sezonu, visticamāk, izlaidīs.

"Šobrīd ir lielāka varbūtība, ka izlaidīšu gaidāmo sezonu," aģentūrai LETA sacīja Melbārdis. "Man ir jāsaved kārtībā veselība, jo visu laiku cīnīties no vienas traumas uz otru arī ir bezjēdzīgi. Kājas muskuļa plīsums, kurā iedzīvojos pagājušajā gadā pirms olimpiskajām spēlēm, ir lielākais traucēklis, un trauma nedaudz bija jūtama arī Olimpiādē. Tur gan emocijas ņēma virsroku un sāpes vairs tik daudz nebija jūtamas, bet, atsākoties treniņiem un palielinoties slodzēm, vairāk un vairāk izjutu sāpes un pienāca brīdis, kad nasta kļuva par smagu un bija jāpadomā, ko darīt tālāk. Tādēļ arī pieņēmām lēmumu, ka vispirms savedīšu kārtībā veselību un tad atgriezīšos trasē."

Gaidāmās sezonas Pasaules kausa izcīņā būs astoņi posmi, no kuriem pirmais notiks no 3. līdz 6. decembrim Siguldā, Latvijas pilsētai uzņemot sacensības skeletonā un divas sacensības bobslejā divniekiem.

"Šoreiz pats apzinājos, ka šādi turpināt nevar, bet grūtākais bija pieņemt faktu, ka ies secen Pasaules kausa mājas posms. Ar to gan dzīve nebeidzas un nedaudz atpūtīšos gan fiziski, gan mentāli. Domāju, ka iegūšu labu investīciju nākamajām sezonām, kārtīgi nostiprinot muskuļus. Šobrīd liekas, ka šis ir labs un pareizs lēmums. Kā tas pilnveidosies, to jau mēs redzēsim nākamgad," noteica bobslejists.

Melbārdis šogad kopā ar Jāni Strengu izcīnīja bronzas godalgas divnieku sacensībās Phjončahanas olimpiskajās spēlēs, bet 2014. gada Soču spēlēs viņš tika pie sudraba četriniekos un piektās vietas divniekos. Vēlāk četriniekos uzvarējusī Krievijas ekipāža antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ tika diskvalificēta, kā rezultātā Melbārdis, Dreiškens, Strenga un Arvis Vilkaste tika kronēti par olimpiskajiem čempioniem.

"Šobrīd tik un tā ir jāstrādā un jātrenējas, bet primārais man ir veselība. Protams, ja parēķina, līdz olimpiskajām spēlēm, neskaitot nākamo sezonu, ir trīs gadi, bet tas vēl ir tālu un par to neesmu domājis," izteicās sportists.

Pēc olimpiskajām spēlēm karjeru noslēdza pieredzējušais Dreiškens.

"Dreiškens ir kopā ar komandu un palīdz kā treneris, bet Strenga un Vilkaste turpinās startēt, un ekipāžas izveidosies jebkurā gadījumā. Pieļauju, ka Oskars Ķibermanis būs pirmais numurs un nākamais, domāju, būs Ralfs Bērziņš. Tālāk seko jaunie braucēji, kuri šobrīd apgūst bobsleja zināšanas. Ceru, ka ir labi un talantīgi puiši, lai Latvijas bobsleja progress neapstātos. Ja kāds beidz karjeru, tad, protams, bobslejistu loks paliek arvien šaurāks," uzskata Melbārdis.

"Vācijā biju uz pārbaudi, bet šobrīd esmu Latvijā un, vadoties pēc plāna, turpināšu strādāt ar traumēto kāju, neaizmirstot arī par pārējo ķermeni un pakāpeniski audzējot slodzes," savus gaidāmos plānus atklāja bobslejists.

Pašlaik 30 gadus vecais Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras Olimpiādē, tomēr pēc tam, kad neveselais Jānis Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta. Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas jau pirms četriem gadiem sportistu ļāva saukt par vienu no labākajiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!