Foto: LETA

Latviešu basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis cenšas pacietīgi un prātīgi pieiet rehabilitācijai un nesasteigt atgriešanos laukumā, raksta Ziemeļamerikas mediji.

23 gadus vecais Ņujorkas "Knicks" spēlētājs turpina atlabt no smaga ceļgala savainojuma, ko viņš guva šā gada februārī. Laukumā Porziņģis varētu atgriezties ap Ziemassvētkiem, taču ticamāka ir iespēja, ka tas notiks vēl vēlāk.

"Pamazām jau varu sajust savu atgriešanos laukumā," laikraksts "The New York Post" citē Porziņģa teikto. "Tomēr cenšos palikt pacietīgs. Diena, kad atgriezīšos, agri vai vēlu pienāks."

Pašlaik Porziņģis treniņos jau sācis spēlēt pret citiem basketbolistiem, bet lielākais izaicinājums viņam esot atgriešanos nesasteigt.

"Dažreiz ir treniņi, kuros ceļgals nejūtas pārāk labi. Psiholoģiski tas ir pats sarežģītākais, jo vēlies turpināt nodarbību un paveikt vairāk, tomēr kaut kas traucē. Nevajag pārāk aizrauties. Es vienmēr cenšos būt gudrs un pacietīgs, taču dažreiz kļūstu pārāk nemierīgs," atzina Porziņģis.

Iepriekš izskanēja runas, ka viņš varētu izlaist visu šo sezonu, tomēr pats spēlētājs to nevēlas.

"Ir patīkami, ka pamazām tuvojas brīdis, kad atgriezīšos laukumā. No otras puses šis savainojums bijis arī kā svētība, jo atlabšanas laikā esmu daudz ko iemācījies par sevi un savu ķermeni. Mana vīzija par daudzām lietām tagad ir krietni skaidrāka," uzsvēra Porziņģis.

"Knicks" komanda ar četrām uzvarām 14 spēlēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA)Austrumu konferencē ieņem 12. vietu un, visticamāk, pavasarī nepretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!