Foto: LETA
Latvijas basketbola čempioni "Ventspils" parakstījuši sadarbības līgumu ar 18 gadus veco Dāvidu Vīksni, kurš šovasar Latvijas izlases sastāvā izcīnīja Eiropas U18 vicečempionu titulu.

Līgums noslēgts uz četriem gadiem, bet šobrīd basketbolists pārstāvēs kluba junioru komandu "Ventspils Augstskola".

"Dāvidam sekmēm basketbola laukumos līdzi sekoju pēdējās divas sezonas. Uzskatu, ka Dāvids ir basketbolists, kuru savas komandas sastāvā vēlētos redzēt jebkurš treneris. Viņa sniegums pagājušās vasaras U18 Eiropas čempionātā tikai vēlreiz to apliecināja-cīnītājs, kurš laukumā spēj atrisināt sarežģītus uzdevumus komandas interesēs. Ar basketbolista pārstāvjiem, pēc U18 čempionāta beigām, vienojāmies, ka Dāvids jau no šīs sezonas sākuma būs Ventspilī, tomēr dzīve ievieš korekcijas cilvēku plānos visnegaidītākajā veidā. Bet, kā jau teicu, Dāvids ir cīnītājs, un nu viņš ir Ventspilī, kā bijām vienojušies, un es ticu, ka kopā mums izdosies piepildīt šī talantīgā jaunieša sapņus. Virzīsimies soli pa soli , un pirmais mērķis – dalība U19 pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā," saka basketbola kluba "Ventspils" valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Dāvids Vīksne ir dzimis 2000. gada 7.novembrī Siguldā. Savas basketbola prasmes jaunais uzbrucējs uzsācis slīpēt Siguldas sporta skolā, pēc tam arī Cēsīs, bet vēlāk pārcēlies uz BK "Valmiera/Ordo" basketbola kluba jauniešu sistēmu. Šajā vasarā Vīksne izcīnīja vēsturisku sasniegumu Eiropas U18 čempionātā basketbolā, tiekot pie sudraba godalgām. Līdz tam pārstāvējis arī U16 Latvijas izlasi. Aizvadītajā Eiropas čempionātā Dāvids vidēji spēlē guva 5 punktus. Neilgi pēc čempionāta Dāvids cieta smagā negadījumā, bet šobrīd ir veiksmīgi atlabis un gatavs atgriezties basketbola laukumā.

Basketbola klubs "Ventspils" jau gandrīz 20 gadus savā paspārnē piesaista jaunus un talantīgus spēlētājus, dodot iespēju viņiem attīstīties un sasniegt augstus profesionālus rezultātus. Kā vieni no spilgtākiem piemēriem ir Jānis Strēlnieks, Ronalds Zaķis, Akselis Vairogs, kurš šobrīd jau sevi pilnveido trenera ampluā, Ronalds Zaķis, Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers, Artūrs Bērziņš, Jānis Timma un vēl daudzi citi basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!