Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Minesotas "Timberwolves" veikusi ievērojamu maiņas darījumu ar Filadelfijas "76ers" vienību, kura rezultātā "Timberwolves" līderis Džimijs Batlers nonācis "76ers" komandā, pirmdien paziņoja abi klubi.

"Timberwolves" un Filadelfijas klubu nosūtījuši Batleru un Džastinu Petonu, bet pretī saņēmuši Robertu Konvingtonu, Dario Šariču, Džeridu Beilesu un 2022. gada otrās kārtas drafta izvēli.

Jau sestdien Ziemeļamerikas mediji ziņoja par iespaidīgo maiņas darījumu, pirmdien to apstiprinot abām komandām.

Pašlaik 29 gadus vecais Batlers šajā starpsezonā neslēpa, ka nevēlējās turpināt karjeru "Timberwolves" komandā, jo viņam ir nesaskaņas ar šīs vienības spēlētājiem. Basketbolists jau iepriekš pieprasīja maiņu uz citu klubu.

Iepriekš interesi par Batlera iegūšanu izrādīja Maiami "Heat" komanda, kā arī izskanēja informācija, ka cīņā par viņu iesaistījās arī Losandželosas "Clippers", Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kā arī Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets".

Šosezon basketbolists desmit spēlēs laukumā pavadījis vidēji 36,1 minūti, kuru laikā guvis 21,3 punktus, sakrājis 5,2 atlēkušās bumbas un atdevis 4,3 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā Batlers 59 spēlēs visās izgāja sākumsastāvā, gūstot 22,2 punktus vidēji mačā. Caurmērā katrā spēlē viņš arī atdeva 4,9 rezultatīvās piespēles un sakrāja 5,3 atlēkušās bumbas.

Batlers ir 2016.gada olimpisko spēļu uzvarētājs ar ASV izlasi un četrkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks. Tāpat 2015.gadā viņu nosauca par visvairāk progresējušo spēlētāju.

Savukārt 24 gadus vecais Šaričs šosezon 13 spēlēs vidēji guvis 11,1 punktu un izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas. Šaričs uzsācis savu trešo sezonu NBA, kur karjerā vidēji guvis 13,5 punktus un izcīnījis 6,5 atlēkušās bumbas.

Tikmēr 27 gadus vecais Kovingtons šajā sezonā 13 mačos vidēji iemetis 11,3 punktus un izcīnījis 5,2 atlēkušās bumbas. Viņš NBA aizvada sesto sezonu un līdzšinējā karjerā vidēji mačā guvis 12,6 punktus un izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas.

Savukārt 30 gadus vecais Beiless aizvada savu desmito sezonu NBA, bet šosezon viņš laukumā bijis tikai vienā mačā, kamēr 21 gadu vecais Petons planētā spēcīgākajā līgā debitēja iepriekšējā sezonā, kad nospēlēja vienu cīņu.

"76ers" ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, bet "Timberwolves" četriem panākumiem 13 cīņās ir 14.vietā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!