Foto: spartak.ru

Latvijas izlases uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvām piespēlēm Maskavas "Spartak" zaudējumā ar 4:5 (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1) pret Magņitogorskas "Metallurg" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā.

Ar "hat trick" šai mačā izcēlās "Metallurg" uzbrucējs Nikolajs Kuļomins, kurš trīs vārtus guva piecu minūšu laikā, panākot 3:1 Magņitogorskas kluba labā jau pirmajā periodā.

Maskavas "Spartak" atspēlēšanos sāka otrajā periodā. No Daugaviņa un Maksima Gončarova piespēles pirmo vārtu autors Vladislavs Provoļņevs 30. minūtē panāca 2:3, bet pēc pusotras minūtes Daugaviņš no Mārtiņa Karsuma un Iļjas Zubova piespēles rezultātu izlīdzināja — 3:3.

Trešajā periodā maskavieši izvirzījās vadībā ar 4:3, vārtus no Daugaviņa un Jaroslava Dibļenko piespēles guva Iļja Zubovs, taču 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Viktors Antipins rezultātu izlīdzināja.

Pagarinājuma otrajā minūtē Kaspars Daugaviņš nopelnīja noraidījumu, taču komanda izturēja mazākumu un mačs turpinājās ar pēcspēles metieniem, kuros veiksmīgāki bija "Metallug" — vienīgo "bullīti" realizēja Pāvels Varfolomejevs. Pēcspēles metienu izpildīja arī Kaspars Daugaviņš, taču Atrjoms Zagiduļins ripu atvairīja.

Kasparam Daugaviņam šai spēlē trīs rezultativitātes punkti, 21:25 spēles laiks, divas soda minūtes un trīs bloķēti metieni. Mārtiņš Karsums laukumā pavadīja 15 minūtes un 56 sekundes, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, izdarīja divus metienus pa vārtiem un izdarīja trīs spēka paņēmienus.

Citā KHL regulārā čempionāta spēlē Edgada Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" komanda savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Vladivostokas "Admiral". Kuldam šai mačā 20:14 spēles laiks, trīs metieni pa vārtiem, viens noraidījums un viens spēka paņēmiens.

Latvijas izlases trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" komanda pirmdien ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Habarovskas "Amur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!