Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Minesotas "Timberwolves" veikusi ievērojamu maiņas darījumu ar Filadelfijas "76ers" vienību, kura rezultātā "Timberwolves" līderis Džimijs Batlers nonācis "76ers" komandā.

Ar šādu informāciju klajā nākuši "The Athletic" NBA apskatnieki Šams Čaranija un Džons Kravčinskis, sociālajā tīklā "Twitter" rakstot, ka "Timberwolves" un Filadelfijas klubu nosūtījuši Džastinu Petonu, bet pretī saņēmuši Robertu Konvingtonu, Dario Šariču un 2022. gada otrās kārtas drafta izvēli.

Pašlaik 29 gadus vecais Batlers šajā starpsezonā nav slēpis, ka nevēlas turpināt karjeru "Timberwolves" komandā, jo viņam ir nesaskaņas ar šīs vienības spēlētājiem. Basketbolists jau iepriekš pieprasīja maiņu uz citu klubu.

Iepriekš interesi par Batlera iegūšanu izrādīja Maiami "Heat" komanda, kā arī izskanēja informācija, ka cīņā par viņu iesaistījās arī Losandželosas "Clippers", Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kā arī Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets".

Šosezon basketbolists desmit spēlēs laukumā pavadījis vidēji 36,1 minūti, kuru laikā guvis 22,5 punktus, sakrājis 5,3 atlēkušās bumbas un atdevis 3,3 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā Batlers 59 spēlēs visās izgāja sākumsastāvā, gūstot 21,3 punktus vidēji mačā. Caurmērā katrā spēlē viņš arī atdeva 4,3 rezultatīvās piespēles un sakrāja 5,2 atlēkušās bumbas.

Batlers ir 2016. gada olimpisko spēļu uzvarētājs ar ASV izlasi un četrkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks. Tāpat 2015. gadā viņu nosauca par visvairāk progresējušo spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!