Foto: LHF
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Hokeja federācijas piektdien, 9. novembrī, paziņoja par kopīgas hokeja līgas izveidošanu.

Preses konferencē Viļņā piedalījās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis, LHF sporta direktors Edgars Buncis, Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Daiņus Zubrs un Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Rauno Parrass.

"Šis būtu nākamais solis mūsu sadarbībā. Esam sapratuši, ka svarīgi ir strādāt ne tikai nacionālās izlašu līmenī, bet attīstīt arī klubu sistēmu, tāpēc izveidota Baltijas klubu līga," iepazīstinot ar turnīra ideju, teica Edgars Buncis. "Šis ir veids, kā celt hokeja klubu līmeni Baltijā, piesaistīt vairāk skatītājus un sponsorus."

Baltijas hokeja līgā sākotnēji iecerēta astoņu komandu līdzdalība — četri virslīgas klubi no Latvijas un pa divām komandām no Lietuvas un Igaunijas. "Tas nebūs kopīgs reģiona čempionāts, drīzāk kā IIHF Čempionu līga futbolā," norāda Buncis.

Turnīrs sāksies oktobrī, komandas sadalīs pa divām grupām, izspēlējot grupu turnīru, un starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu četras labākās komandas izspēlēt "Final Four", ko uzņems Latvija, visticamāk Rīga.

"Kā zināms, Latvijā hokejs ir sporta veids numur viens, un mēs esam ļoti ieinteresēti sadarbībā ar kaimiņiem, lai attīstītu šo sporta veidu un pie viņiem tas sasniegtu tādu pat popularitātes līmeni kā Latvijā vai Skandināvijā," saka LHF prezidents. "Ir vajadzīgs vairāk sacensību starp reģionālajam komandām, un tas būs vērtīgs produkts hokeja cienītājiem visā reģionā. Ceram, ka ar laiku Baltija kļūs par svarīgu hokeja reģionu visas Eiropas kontekstā."

"Mēs Lietuvā jūtam ka hokejs kļūst arvien populārāks," atzīst Lietivas Hokeja federācijas prezidents. "Lietuvā ir savi izaicinājumi, cenšamies būvēt vēl vairāk ledus arēnu pilsētās, piesaistīt bērnus, un nākotne izskatās cerīga. Jā, Latvija hokejā ir spēcīgāka, bet šādi turnīri ir laba iespēja izaugsmei. Redzam tikai pozitīvu devumu!"

"Hokeja tirgum Baltijas valstīs ir jākļūst lielākam, un Baltijas turnīrs ir solis šajā virzienā. Ceram, ka attīstīsies un būs ne tikai sešu, bet 40 spēļu turnīrs katru sezonu!" novēlēja Igaunijas Hokeja federācijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!