Foto: LETA
Latvijas klubu izlase ceturtdien Viļņā ar uzvaru iesāka "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausa izcīņu hokejā.

Valērija Kuļibabas vadītā komanda ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pārspēja Igaunijas valstsvienību.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja Kalvis Ozols, bet desmit minūtes vēlāk Somijas augstākajā līgā spēlējošais igauņu uzbrucējs Roberts Roba panāca izlīdzinājumu. Otrajā trešdaļā abas komandas palika "sausā", bet trešā perioda septītajā minūtē Maksims Širokovs pēc brāļa Alekseja piespēles izvirzīja vadībā Latvijas klubu izlasi.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes Artūrs Homjakovs panāca Latvijai divu vārtu pārsvaru, bet pēc nepilnām divām minūtēm Kārlis Ozoliņš pēc Ričarda Bernharda piespēles nokārtoja uzvaru ar 4:1.

Pēc spēles komandas aizvadīja arī "bullīšu" sēriju, kurā uzvaru svinēja Latvijas komanda.

Latvija šī turnīra otrajā B apakšgrupas mačā sestdien tiksies ar Rumāniju. Tikmēr A apakšgrupā spēkosies Lietuva, Japāna un Baltkrievija.

Katras grupas uzvarētājas cīnīsies par pirmo vietu turnīrā, otro vietu ieguvējas noslēgumā mērosies spēkiem par trešo vietu, bet katras grupas vājākā komanda duelēsies par piekto vietu, līdz ar to katra vienība turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm.

Latvijas klubu izlases sastāvā uz Baltijas Izaicinājuma kausa posmu nav iekļauts neviens no "Kurbads" spēlētājiem. Latvijas čempioni gatavojās Kontinentālās kausa izcīņas trešajai kārtai un nolēma savus spēlētājus neatbrīvot uz šo turnīru.

Šosezon "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausā notiks tikai viens turnīrs, bet iepriekšējā sezonā bija trīs posmi - attiecīgi Tallinā, Klaipēdā un Valmierā/Rīgā, kur piedalījās Latvija, Igaunija un Lietuva, kā arī viena no mājinieku puses pieaicinātām komandām.

Latvijas klubu izlase uzvarēja visos trijos Baltijas Izaicinājuma kausa posmos, pārliecinoši dominējot kopvērtējumā.

Arī šajā sezonā Latvijas klubu izlasi, kas veidota no "Optibet" Hokeja Līgas (OHL) spēlētājiem, vada Jelgavas "Zemgale"/LLU galvenais treneris Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē "Mogo" stūrmanis Igors Smirnovs.

Latvijas klubu izlases sastāvs "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausa izcīņai:

Vārtsargi: Reinis Pektus un Kārlis Zakrevskis (abi "Zemgale"/LLU);

Aizsargi: Krišs Lipsbergs, Renārs Demiters, Bruno Bakanovs (visi - "Mogo"), Maksims Širokovs ("Prizma"), Vjačeslavs Minajevs ("Liepāja"), Aleksejs Popovs, Rinalds Rosinskis ("Zemgale"/LLU), Eduards Fjodorovs ("Lido");

Uzbrucēji: Andris Siksnis, Gatis Gricinskis, Kārlis Ozoliņš, Artjoms Pankevičs (visi - HK "Mogo"), Kristaps Liepa, Alekejs Širokovs, Sandis Grīnbergs, Kristaps Riekstiņš (visi - "Prizma"), Juliāns Misjus , Ričards Bernhards, Artūrs Homjakovs (visi - "Zemgale"/LLU), Ričards Fomins ("Liepāja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!