Foto: PantherMedia/Scanpix

Uzvaras "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas mačos trešdien izcīnīja iepriekšējās sezonas finālistes Dobeles "Tenax" un Rīgas "Celtnieka" komandas.

Valsts čempioni "Tenax" savā laukumā ar rezultātu 38:26 (16:8) pārspēja "Jūrmalas Sportu".

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Andis Ērmanis, bet pa sešiem precīziem metieniem savā kontā ierakstīja Ņikita Pančenko un Armands Usāns.

Viesiem deviņas reizes izcēlās Māris Grēberis, bet septiņi vārti bija Rolandam Ivanovam.

Tikmēr vicečempioni "Celtnieks" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 33:28 (15:14) guva virsroku pār "Ogri".

"Celtnieka" rindās ar 12 vārtiem rezultatīvākais bija krievu handbolists Vladislavs Košmans, bet viesiem 11 nekļūdīgi raidījumi bija Artim Laganovskim.

Turnīra tabulas līderpozīcijā ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem deviņos mačos ir Dobeles "Tenax", bet par četriem punktiem atpaliek Rīgas "Celtnieks", kamēr Ludzas "Latgols" ar 12 punktiem ir trešā. Pa astoņiem punktiem ir MSĢ/LAT-"Hertz" un "Vaiņodei", seši ir "Jūrmalas Sportam", kas noslēdz pirmo sešinieku. "Ogrei" ir četri punkti, bet bešā šobrīd ir ASK/LSPA.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8. vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-"Hertz" komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!