Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" uz pārbaudes laiku parakstījuši līgumu ar amerikāņu aizsargu Beidenu Džeksenu, vēsta klubs.

Iepriekšējā sezonā 28 gadus vecais Džeksens spēlēja Kataras komandā "Qatar Sports Club Doha", kuras rindās vietējā čempionātā vidēji spēlē laukumā pavadītajās 35,4 minūtēs viņam bija 22,4 punkti, 5,9 rezultatīvas piespēles, 5,4 atlēkušās bumbas un 1,4 pārtvertas bumbas.

"Džeksens ir atlētisks un fizisks spēlētājs ar labiem parametriem savai pozīcijai. Viņš ir ļoti motivēts, kā arī laukumā darbojas ar lielu enerģiju. Savulaik ieguvis pieredzi spēcīgajā Ziemeļkarolīnas Universitātē, karjeras sākumā viņš vairāk bijis pazīstams kā aizsardzības spēlētājs, bet pēdējos gados uzlabojis sniegumu arī uzbrukumā. Beidens pievienojies uz pārbaudes laiku - skatīsimies, kā viņš iekļausies mūsu komandā," klubs citē komandas galvenā trenera Jāņa Gailīša teikto.

Pirms spēlēšanas Katarā Džeksens 2016./2017.gada sezonā "ETHA Engomis" sastāvā kļuva par Kipras čempionāta labāko punktu guvēju ar vidēji spēlē gūtiem 21,9 punktiem, kam klāt pievienoja 4,7 atlēkušās bumbas, 4,1 rezultatīvu piespēli un 1,3 pārtvertas bumbas. Šo pašu ssezonu Džeksens pabeidza Grieķijas spēcīgākās līgas klubā Patras "Promitheas".

No 2009. līdz 2013. gadam basketbolists spēlēja Ziemeļkarolīnas Universitātē, kur pēdējā sezonā viņam vidēji spēlē 27,7 minūtēs 7,8 punkti un 4,2 rezultatīvas piespēles. 2013. gada vasarā amerikāņu aizsargs uzspēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā pie Portlendas "Trail Blazers", kam sekoja pieturvietas Francijas otrajā spēcīgākajā līgā, NBA Attīstības līgā, kā arī Kanādas, Kipras, Grieķijas un Kataras vadošajās līgās.

Pagājušajā nedēļā šķīrās "VEF Rīga" un spēka uzbrucēja Artjoma Butjankova ceļi, bet vēl pirms tam tika pārtraukts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, kura vietā paņemts cits ASV basketbolists Džebrils Durems.

"VEF Rīga" ar četrām uzvarām piecās spēlēs "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā ieņem trešo vietu, bet VTB Vienotajā līgā ar vienu panākumu sešos dueļos ir priekšpēdējā starp 14 komandām.

Rīdzinieki nākamo maču aizvadīs trešdien, kad Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas ietvaros viesosies pie "TalTech" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!