Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas klubs "Liverpool", satraucoties par incidentiem ārpus laukuma, sastāvā uz UEFA Čempionu līgas spēli izbraukumā pret Belgradas "Crvena Zvezda" neiekļāva Džerdenu Šakiri, vēsta kluba paziņojums.

Šveices izlases futbolista Šakiri vecāki ir Kosovas albāņi, un aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā viņš izcēlās ar politisku žestu. Šakiri mačā pret Serbiju guva vārtus, un savu vārtu guvumu atzīmēja ar rokām rādot divgalvainā ērgļa siluetu, kas redzams Albānijas karogā. Tā kā Serbija joprojām nav atzinusi Kosovas neatkarību, abu valstu attiecības ir saspīlētas. Līdz ar to Serbija Šakiri žestu uztvēra saasināti.

Lai "Liverpool" nebūtu jāsaskaras ar nekārtībām ārpus laukuma, komandas galvenais treneris Jirgens Klops nolēmis Šakiri neiekļaut sastāvā uz šo maču.

"Mēs dodamies spēlēt futbolu lieliskā pilsētā. Esmu dzirdējis un lasījis, ka Šakiri tur varētu neuzņemt ar atvērtām rokām, bet mēs uz Belgradu vēlamies doties, lai pilnībā koncentrētos futbolam, nedomājot par citām lietām. Mums kā klubam nav politisku vēstījumu, tāpēc mēs izturēsimies ar cieņu un izvairīsimies no lietām, kas var novērst mūsu uzmanību no 90 minūšu garās spēles," kluba mājaslapā citēts Klops.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!