Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs svētdien bija laukumā savā pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pēc potītes traumas izdziedēšanas, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda svinēja uzvaru. Savukārt cits latvietis Dāvis Bertāns otro reizi šajā sezonā maču sāka sākumsastāvā, bet ar astoņiem punktiem neglāba Sanantonio "Spurs" komandu no zaudējuma.

"Nets" basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 122:97 (18:21, 33:26, 41:28, 30:22) pārspēja Filadelfijas "76ers".

Kurucs laukumā devās trīs minūtes un deviņas sekundes pirms mača beigām, kad "Nets" atradās vadībā ar 112:91. Šajā laikā viņš realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, bet aizmeta garām vienu tālmetienu. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Nets" komandā pa 21 punktam sameta Rendijs Holiss-Džefersons un D'Endželo Rasels, 20 punktus guva Keriss Leverts, bet 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Džeretam Elenam.

"76ers" rindās 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Benam Simonsam, bet ar 16 punktiem un 15 bumbām zem groziem atzīmējās Džoels Embīds.

20 gadus vecais Kurucs šajā nedēļas nogalē tika nosūtīts uz NBA Attīstības līgas komandu Longailendas "Nets", kuras rindās sestdien sezonas pirmajā mačā guva sešus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Bertāns un "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 110:117 (26:36, 28:27, 20:28, 36:26) piekāpās Orlando "Magic", pārtraucot četru uzvaru sēriju.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bertāns laukumā pavadīja 25 minūtes un 35 sekundes, kas viņam ir lielākais spēles laiks šajā sezonā. Viņam atvēlētajās minūtēs latvietis realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat Bertāns izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un pieļāva vienu kļūdu. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par 12 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija dalīts sliktākais rādītājs komandā.

Latviešu basketbolisti spēli sāka starta pieciniekā un trešajā minūtē ar metienu palēcienā guva savus pirmos punktus. Tāpat viņš atzīmējās ar diviem tālmetieniem spēles trešajā ceturtdaļā, taču kopumā meta ar zemu precizitāti un neglāba komandu no zaudējuma, "Spurs" vienībai teju visu maču atrodoties iedzinējos.

Sanantonio vienībā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Demars Derouzens, kamēr uzvarētājiem 26 punktus iemeta Ārons Gordons.

"Spurs" ar sešām uzvarām deviņās spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik ieņem ceturto vietu. "Nets" ar četrām uzvarām desmit spēlēs ieņem astoto vietu tajā pašā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!