Foto: F64

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien izcēlās ar produktīvu sniegumu savā pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas spēlē.

Kuruca pārstāvētā Longailendas "Nets" vienība savā laukumā ar 114:105 (37:26, 28:26, 28:28, 21:25) pārspēja Vestčesteras "Knicks" vienību, tiekot pie uzvaras sezonas atklāšanas mačā.

Latvijas basketbolists šajā spēlē laukumā pavadītajās 19 minūtēs guva sešus punktus, grozā raidīdams divus no pieciem divpunktu metieniem un abus "sodiņus", bet visi viņa četri tālmetieni lidoja grozam garām.

Tāpat Kuruca kontā septiņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, vienas bloķēts metiens un viena piezīme.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Alens Viljamss, kuram turklāt arī 21 atlēkusī bumba, bet 23 punkti šogad NBA draftā izraudzītajam bosnietim Džananam Musam.

Kurucam tā bija debija Attīstības līgā, bet sezonu viņš sāka NBA klubā Bruklinas "Nets", kurā debitējis negaidīti veiksmīgi. Viņš pirmajās trijās spēlēs vidēji iemeta 8,7 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas. Caurmērā laukumā Latvijas basketbolists pavadījis 14 minūtes, tomēr tas lielā mērā saistīts ar vairāku "Nets" spēlētāju traumām.

Tiesa, pēcāk Kurucs guva potītes traumu, kas lika izlaist vairākas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!