Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien nosūtīts uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" fārmklubu, taču pēc dažām stundām atsaukts atpakaļ.

Kurucs veiksmīgi iesāka savu debijas NBA sezonu, un latvietis pirmajās spēlēs guva trīs, 11 un 12 punktus. Taču viņš guva potītes savainojumu un izlaida nākamās piecas spēles. "Nets" vadība cerēja, ka naktī uz sestdienu mačā pret Hjūstonas "Rockets" latvietis atgriezīsies laukumā, tomēr tika pieņemts lēmums viņu nosūtīt un NBA Attīstības līgas jeb "G League" komandu Longailendas "Nets".

Portāls "netsdaily.com" vēsta, ka šāds lēmums, visticamāk, pieņemts, lai Kurucs varētu aizvadīt pāris treniņus un, iespējams, aizvadīt arī spēli pret Vestčestras "Knicks", tomēr pats klubs detalizētāk šo lēmumu savā paziņojumā neizskaidroja un pēc dažām stundām Latvijas basketbolists jau bija atsaukts atpakaļ uz NBA komandu.

Iepriekš uz fārmklubu tika nosūtīts cits Bruklinas komandas debitants Dzanans Musa, bet arī viņš ātri vien atgriezās galvenajā komandā.

Bruklinas "Nets" šo sezonu iesākusi trim uzvarām astoņos mačos un ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!