Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pirmdien nepieņēma būtiskas izmaiņas attiecībā uz leģionāru skaitu pašmāju virslīgas čempionātā, noskaidroja federācijā.

Šoruden plašu ažiotāžu pašmāju futbola čempionātā izsaucis leģionāru jautājums. "Riga", "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" aicināja vispār atteikties no leģionāru limita, kamēr RFS, "Liepāja"/"Mogo" un "Metta"/"Latvijas Universitāte" atbalstīja 25 futbolistu sarakstu, no kuriem 17 būtu vietējie spēlētāji, bet astoņi - ārzemnieki.

Tiesa, pirmdien notikušajā LFF valdes sēdē būtiskas izmaiņas netika pieņemtas. Tika pieņemts nākamsezon nemainīt minimālo vietējo spēlētāju skaitu laukumā, bet ilgtermiņa izmaiņu ieviešana spēlētāju izmantošanas ierobežojumos papildus tiks skatīta darba grupā, bet tās stāsies spēkā līdz ar 2020.gada sezonu.

Pašreizējais leģionāru limits šobrīd paredz, ka katram virslīgas klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu citu valstu futbolistu, bet laukumā vienlaicīgi var atrasties pieci no viņiem. Tiesa, ar nākamo sezonu virslīgas klubiem tiek atcelta leģionāru maksa.

LFF valdē balsošanai tika virzīti divi priekšlikumi attiecībā uz leģionāru skaitu virslīgā. LFF Elites futbola un Sacensību komiteju skatījumā apstiprināšanai tika virzīts priekšlikums par ierobežojumu kopējam spēlētāju skaitam sezonas pieteikumā (25), tai skaitā iekļaujot ne vairāk kā astoņus ārzemju spēlētājus (17/8 modelis, minētajiem 17 esot "homegrown" statusa spēlētājiem), savukārt LFF administrācija atbalstīja 9/9 spēles pieteikuma modeli, tai skaitā nosakot, ka uz laukuma pastāvīgi katrā mačā jāatrodas vismaz četriem pašmāju jeb "homegrown" spēlētājiem.

Pirmdien valdes sēdē par šiem abiem piedāvājumiem tika diskutēts, bet šī jautājuma darba grupa tos pārskatīs un valdei virzīs tikai vienu no tiem. Darba grupā ir LFF prezidents Kaspars Gorkšs, LFF valdes locekļi Māris Verpakovskis, Artūrs Zakreševskis un Aleksandrs Isakovs, kā arī LFF administrācijas pārstāvji Edgars Pukinsks un Dainis Kazakevičs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!