Foto: EPA/Scanpix/LETA

Amerikāņu tenisiste Sloeina Stīvensa piektdien kļuva par pēdējo Singapūrā notiekošā WTA sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals" pusfinālisti.

Grupu sacensību noslēdzošajā mačā pasaules sestā rakete Stīvensa Sarkanās grupas ietvaros droši ar 6-3, 6-3 uzvarēja vācieti Angeliku Kerberi, kura rangā atrodama otrajā vietā.

Zīmīgi, ka Stīvensa Kerberi pārspējusi jau piecos savstarpējos mačos pēc kārtas. Viņai šis ir pirmais WTA sezonas noslēguma turnīrs karjerā.

Stīvensa grupā uzvarēja visās trijās spēlēs, tādējādi pārliecinoši kvalificējoties pusfinālam. Savukārt otra pusfināliste no Sarkanās grupas ir Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura piektdien pēc pirmā seta atradās vadībā ar 6-3 pret Japānas pārstāvi Naomi Osaku, kad pretiniece traumas dēļ atteicās dueli turpināt. Nīderlandiete apakšgrupā guva divus panākumus.

Tikmēr Kerbere izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, bet Osaka cieta neveiksmes visās trijās cīņās.

No Baltās grupas tikmēr pusfinālā iekļuva ukrainiete Jeļina Svitoļina un Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova, kamēr aiz strīpas palika čehiete Petra Kvitova un Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka, kura ceturtdien atklāja, ka jau kopš rudens viņai ir diagnosticēts reimatoīdais artrīts.

Pusfinālā Stīvensa tiksies ar Plīškovu, bet Bertensa samēros spēkus ar Svitoļinu.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura dziedē muguras savainojumu. Otrās rezervistes statusā ir Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova.

Sevastova gan apstiprinājusi dalību sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kas nākamnedēļ notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!