Foto: AP/Scanpix/LETA

Rumānijas tenisiste, WTA ranga līdere Simona Halepa kļuvusi par pirmo leģendārās tenisistes Krisas Evertas vārdā nosauktās sezonas balvas īpašnieci, ziņo WTA.

"Chris Evert WTA World No.1 Trophy" šogad tiek pasniegta pirmo reizi, un tās ieguvēja ir pašreizējā ranga līdere Halepa.

Rumānietei šī bijusi līdz šim labākā sezona karjerā, kad viņa uzvarēja Grand Slam" turnīrā Francijā, "China Open" un "Rodgers Cup".

Amerikāniete Krisa Everte ir vēsturē pirmā WTA ranga līdere, kas pirmo pozīciju ieņēma 1975. gada 1. novembrī un noturēja to 260 nedēļas pēc kārtas, kas ir ceturtais labākais rādītājs WTA vēsturē. Savu izcilo karjeru Everta noslēdza 1989. gadā ar 157 turnīru uzvarām, ieskaitot 18 "Grand Slam" titulus.

"Esmu ļoti pagodināta, ka šī balva ir nosaukta manā vārdā," Everta citēta WTA mājas lapā. "Būt par ranga pirmo numuru jebkurā gadījumā ir izcils sasniegums. Kad biju maza meitene, vienmēr sapņoju par uzvaru "Grand Slam" turīrā, bet vēl lielāks sapnis bija pasaules pirmais numurs, jo tas pierāda stabilitāti, koncentrēšanos un talantu, izcīnot uzvaras visa gada laikā, kas, manuprāt, nosaka čempionus."

WTA sezonas ranga līderes balva tiek pasniegta otro gadu pēc kārtas, bet pirmoreiz tai piešķirts īpašs vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!