Foto: FIBA

Latviešu speciālista Ainara Bagatska vadītā Vācijas komanda Bambergas "Brose" trešdien piedzīvoja vēl otro zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā Grieķijā, piekāpjoties pašreizējiem līgas čempioniem.

"Brose" komanda C grupas trešajā mačā izbraukumā ar 86:93 (15:21, 19:23, 25:23, 27:26) piekāpās Grieķijas klubam Atēnu AEK, ciešot otro zaudējumu turnīrā.

AEK vienības uzvaru ar 24 punktiem sekmēja Havjers Ratans-Meizs, kurš vēl iepriekšējā sezonā spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" sistēmā, savukārt "Brose" sastāvā 20 punktus iemeta Ogustins Rubits.

C apakšgrupā pirmā ar trim uzvarām trīs spēlēs ir Fuenlavradas "Montakit" no Spānijas, kam ar diviem panākumiem seko Izraēlas klubs Jeruzalemes "Hapoel", Atnverpenes "Giants" no Beļģijas un AEK. Savukārt "Brose" ar vienu uzvaru ir piektā, bet tāda pati bilance ir Francijas vienībai "JDA Dijon" un Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas. Visbeidzot Nimburkas ČEZ no Čehijas cietusi zaudējumus visās trijās cīņās.

Tikmēr A grupā pie vienas uzvaras trīs spēlēs tikusi Latvijas čempione "Ventspils", kas kopvērtējumā pagaidām dod sesto vietu. Otrdien ventspilnieki savā laukumā ar 86:80 uzvarēja Turcijas klubu Bandirmas "Banvit", tiekot pie pirmās uzvaras sezonā.

Bambergas vienība iepriekšējās trīs sezonas spēlēja ULEB Eirolīgā, bet Eiropas divos prestižākajos klubu turnīros kopā aizvadīja 16 sezonas pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā "Brose" vienība apstājās Vācijas bundeslīgas pusfinālā, noliekot valsts čempiones godu, ko trīs gadus pēc kārtas tai palīdzēja iegūt Jānis Strēlnieks.

Bagatskis par "Brose" vienības galveno treneri kļuva jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!