Foto: FIBA

"TTT Rīga" basketbola kluba galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc pirmās Eirolīgas spēles atzina, ka viņa vadītās komandas spēlētājas var cīnīties arī arī ļoti spēcīgām pretiniecēm, un uzteica meiteņu azartu un cīņassparu.

Kā ziņojām, "TTT Rīga" dramatiskā spēlē piekāpās spēcīgajai Kurskas "Dinamo" komandai, zaudējot ar viena punkta deficītu – 69:70 (17:23, 30:30, 54:46).

Spēlē ar "Dinamo" sapulcēto pasaules zvaigžņu izlasi – piecas Eiropas čempiones, WNBA, olimpiskā un pasaules čempione – "TTT Rīga" apliecināja labāk saspēlētas un maksimāli motivētas komandas spēku. Agresīva aizsardzība neļāva izpausties viešņu individuālajai meistarībai un efektivitāti zaudēja pat viešņu spožākā zvaigzne Briena Stjuarte.

"Aizvadījām labu spēli, paldies meitenēm par azartu un cīņassparu. Parādījām, ka varam šādā līmenī cīnīties," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībarts. "Jāstrādā, lai nākamreiz varētu arī uzvarēt. Lūzumu ceturtajā ceturtdaļā panācām, kad pretiniecēm laukumā bija piecas labākās spēlētājas, kuras visas bija bīstamas. Pret Stjuarti sākumā līdz galam neizpildījām spēles plānu, bet visumā panācām, ka viņas metienu precizitāte pasliktinājās. Diemžēl daudz punktu viņa guva ar atkārtotiem metieniem."

"Eirolīgā izbraukuma spēlēs uzvarēt vienmēr ir grūti. "TTT Rīga" bija ļoti labi sagatavojusies spēlei," saka "Dinamo" galvenais treneris Lukass Mondelo. "Bija svarīgi trāpīt brīvos metienus no distances. Sākumā tas neizdevās, turklāt otrajā un trešajā ceturtdaļā ne reizi netikām pie soda metieniem. Tai skaitā pasaulē labākā spēlētāja izdarīja 28 metienus no spēles, bet ne reizi nevarēja mest sodus. Tie ir skaitļi, kas prasa paskaidrojumu. Trešajā ceturtdaļā slikti darbojāmies "pick n'roll" aizsardzībā, taču kontrolējām cīņu pie groziem un spēles likteni beigās izšķīra mūsu individuāli meistarīgās spēlētājas."

Otrajā kārtā 1. novembrī rīdzinieces izbraukumā Turcijā spēlēs ar "Hatay BB", bet Rīgā nākamā spēle būs 7. novembrī ar Aijas Putniņas pārstāvēto Spānijas čempionvienību "Perfumeria Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!