Trešdien, 31.oktobrī "Arēnā Rīga" pulcēsies vairāk kā 7000 programmas "Sporto visa klase" dalībnieku no visas Latvijas, lai grandiozā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas piektajai sezonai.

Programma "Sporto visa klase" četru gadu laikā ir ļoti strauji attīstījusies un uzsākot piekto sezonu, programmā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sporta stundas aizvadīs nu jau gandrīz 8000 bērnu no visiem Latvijas reģioniem.

Svinīgais programmas "Sporto visa klase" atklāšanas pasākums notiks trešdien, 31.oktobrī, plkst.13:30 "Arēnā Rīga" (Skanstes iela 21, Rīga). Pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vairāk kā 7000 bērnus atklāšanas pasākumā priecēs dažādi izklaidējoši elementi, kā arī jaunie dalībnieki saņems oficiālo programmas piederības zīmi – karogu, kā arī nodos programmas "Sporto visa klase" zvērestu.

Pirms un pēc atklāšanas pasākuma, bērniem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās un interaktīvās aktivitātēs turpat "Arēnā Rīga" un klātienē vērot basketbola kluba "VEF Rīga" spēli VTB Vienotajā līgā pret Igaunijas klubu "Kalev/Cramo".

Programmā šajā mācību gadā 2.klašu grupā iesaistās jauni dalībnieki no 64 klasēm, bet 3.klašu grupā dalībnieki no 71 klases. 4.klašu grupā dalību turpinās 107 klases, 5.klašu grupā 75 klases, savukārt 6.klašu grupā piecas reizes nedēļā sportos 31 klase.

2018./2019.mācību gadā programmā "Sporto visa klase" tika aicinātas pieteikties ne tikai 3.klases, bet arī 2.klases no visas Latvijas.

Programma paredz iesaistīto skolu 2., 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes.

Programma "Sporto visa klase" 3.-6.klasei paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā:

· vispārējā fiziskā sagatavotība;

· futbola iemaņu apguve;

· peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

LOK ir gandarīta par ievērojamo atsaucību no pašvaldību un izglītības iestāžu puses, jo šajā piecgades posmā programmā ir iesaistījušies gandrīz 8000 bērnu no 336 klasēm un 70 pašvaldībām.

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2. – 6.klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!