Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) 23.oktobra Izpildkomitejas sēdē tika izskatītas un vērtētas divu pilsētu kandidatūras, kuras pie sevis 2019.gadā vēlas organizēt VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādi. Pieteikumus iesūtīja un vēlmi organizēt Olimpiādi izteica divas Latvijas pilsētas – Daugavpils un Jelgava.

Daugavpils un Jelgavas pārstāvji LOK Izpildkomitejas sēdē prezentēja savus pieteikumus, pēc kā LOK Izpildkomitejas locekļi apsprieda un lēma par tiesībām, kurai no pilsētām piešķirt VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes rīkošanu. Par uzvarētāju LOK izsludinātajā konkursā "Par tiesībām rīkot Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi 2019.gadā" tika nosaukta Jelgavas pilsēta.

VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notiks 2019.gadā no 5. – 7.jūlijam Jelgavā un citās apkārtnes pilsētās. Kopumā Latvijas Jaunatnes Olimpiādē piedalīsies ap 3000 jauno sportistu no visas Latvijas.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē jaunos sportistus no visas Latvijas. Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti vasaras Olimpisko spēļu sporta veidos.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus. Vienlaikus sportisti vairākos sporta veidos sacentīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē, kas nākamā gada vasarā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

2017.gadā Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notika Cēsīs, 2015.gadā Olimpiādes dalībniekus uzņēma Valmiera un Cēsis, 2013.gadā Olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera Olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā. Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!