Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējiem Andrim Vosekalnam ("Hengxiang") un Gatim Smukulim ("Delko Marseille Provence KTM") otrdien izdevās izvairīties no pamatīgas sadursmes Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) pirmā posma finišā, kurā iekūlās vairāki desmiti sportistu.

Pirmajā sacensību etapā dalībniekiem bija jāveic 90 kilometrus gara distance pa līdzenumu, kurā uzvaru sprinta finišā izcīnīja itālis Jakubs Marečko ("Wilier Triestina-Selle Italia"). Viņa pārstāvētajā grupā bija kopumā 98 dalībnieki, tai finišējot pēc divām stundām, divām minūtēm un 40 sekundēm.


Vosekalns distanci pabeidza 44. pozīcijā, Smukulis ieņēma 84. vietu, un viņu uzrādītais laiks bija tāds pats kā uzvarētājam.

Pirmajā posmā piedalījās 133 riteņbraucēji, bet uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša taisnē, kurā notika ievērojams kritiens, iesaistoties vairākiem desmitiem braucēju. Latvijas riteņbraucēji gan prata izvairīties no sadursmes.

Ķīnā notiekošajā velobraucienā ir paredzēti deviņi posmi, bet tikai piektajā ir gaidāma pirmā kalnainā distance.

Sacensības risinās 12. reizi un tās notiks līdz nākamās nedēļas trešdienai.

Pērn šajā velobraucienā piedalījās Emīls Liepiņš, kurš kopvērtējumā izcīnīja augsto trešo vietu, bet 2015. gadā Krists Neilands sasniedza piekto pozīciju. Šie ir Latvijas sportistu augstākie sasniegumi Hainaņas tūrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!