Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners pirmdien demonstrēja produktīvu sniegumu savā trešajā mačā Turcijas augstākajā līgā, palīdzot Stambulas "Dariššafaka Tekfen" izcīnīt pirmo uzvaru šosezon.

"Dariššafaka Tekfen" savā laukumā ar rezultātu 77:72 (14:21, 24:12, 21:25, 18:14) pārspēja "Bahčešehir Koleji" vienību.

Peiners laukumā pavadīja 29 minūtes un 24 sekundes, šajā laikā gūstot trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, bet vienīgo tālmetienu viņš nerealizēja, kas deva astoņus punktus. Peiners sakrāja arī četras atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, kā arī pieļāva četras kļūdas, bet izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, pašam ar piezīmēm neizceļoties

Savā debijas spēlē "Dariššafaka Tekfen" rindās pirmajā Turcijas čempionāta mačā Peiners guva 16 punktus pret "Gaziantep" komandu, viņa pārstāvētajai vienībai gan maču zaudējot ar 62:63, bet otrajā mačā pret Stambulas "Anadolu Efes" arī tika ciesta neveiksme (72:75).

Ar vienu uzvaru trīs mačos "Dariššafaka Tekfen" ir astotajā pozīcijā Turcijas čempionātā. Labākās astoņas komandas regulārajā čempionātā nodrošinās dalību izslēgšanas spēlēs.

Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Iepriekšējo sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

"Dariššafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Dariššafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!