Latvijas basketbolists Rodions Kurucs savās pirmajās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs Bruklinas "Nets" sastāvā ir parādījis pārsteidzoši labu sniegumu, sacīja latvieša komandas biedrs Spensers Dinvidijs.

Jau vēstīts, ka Kurucs sestdien savas karjeras trešajā NBA spēlē guva 12 punktus, taču "Nets" ar 112:132 piekāpās Indiānas "Pacers". Iepriekšējās spēlēs latvietis guva trīs un 11 punktus.

"Ļoti iespaidīgi. Viņš komandai dod lielu enerģiju," portālā "nypost.com" citēts Dinvidijs. "Visi ir patīkami pārsteigti par to, kā viņš realizē metienus, kas mūsu sniegumam ir liels bonuss. Jau treniņnometnes sākumā redzējām, ka viņš mums var būt efektīvs spēlētājs. Viņš tagad parāda to, ko mēs redzējām iepriekšējos mēnešus."

Savukārt "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons ne tikai slavēja Kurucu, bet arī norādīja, ka viņš pieļauj jaunajiem spēlētājiem raksturīgas kļūdas.

"Rodions spēlē neatlaidīgi. Viņa sniegumā ir gan labās, gan sliktās lietas. Mums patīk viņa enerģija laukumā. Man patīk, kā viņš izdara metienus uzreiz pēc piespēles, taču sestdien viņš izdarīja pāris sarežģītus metienus pāri aizsargiem. Viņš ir jauns puisis, kurš vēl mācās. Tāpat viņš pieļāvis nevajadzīgas kļūdas, taču tā izpaužas jaunība," sacīja Atkinsons.

Maču pret "Pacers" Kurucs nepabeidza, jo sastiepa potīti. Pats basketbolists uzsvēra, ka savainojums nav nopietns.

"Viss ir kārtībā. Tas ir tikai sastiepums," teica Kurucs. "Es uzkāpu uz Eda Deivisa kājas. Šādi sastiepis potīti esmu vairākas reizes, tāpēc tas nav nekas nopietns."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!