Foto: F64

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione "Kurbads" komanda Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas otrajā kārtā nostartējusi atbilstoši pašmāju hokeja līmenim, uzskata vienības galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis.

"Kurbads" svētdien savās mājās notikušās Kontinentālā kausa otrās kārtas noslēdzošajā mačā ar 2:1 uzvarēja Latvijā labi zināmā slovāku speciālista Jūliusa Šuplera vadīto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass" un iekļuva nākamajā kārtā, kas notiks novembrī Francijā. Macijevskis pauda apmierinātību ar "Kurbads" paveikto, norādot uz komandas vienotību.

"Mēģināsim šo pašu domāšanu un garu saglabāt uz nākamajām spēlēm," izteicās Macijevskis.

Pirmajos divos turnīra mačos "Kurbads" hokejisti izcīnīja vieglas uzvaras, jo vispirms ar 9:2 sagrāva Islandes klubu Agireiri "Skautafelag", bet pēc tam ar 8:1 apspēlēja Spānijas vienību Sansevastjanas "Txuri Urdin".

"Skaidrs, ka vairāk gatavojāmies tieši spēlei pret "Donbass", tomēr bijām gatavi labi spēlēt visus trīs mačus. Zinot to, kā esam iesākuši Latvijas čempionātu un kā spēlējam pret nosacīti vājākām komandām, mēs bijām gatavi demonstrēt labu sniegumu," uzsvēra Macijevskis.

"Kurbads" komandai "Optibet" Hokeja līgas (OHL) sezona nav sākusies sekmīgi, jo desmit spēlēs gūtas piecas uzvaras un ciesti pieci zaudējumi. "Protams, ar rezultātiem virslīgā neesam apmierināti, bet mums priekšā vēl daudz spēļu."

Uz Kontinentālo kausu "Kurbads" vienību papildināja pieredzējušie pašmāju speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, bet pagaidām nav zināms, vai viņi turpinās darbu ar klubu.

"Par to vai Vītoliņš un Ignatjevs paliks treneru kolektīvā, jāprasa kluba vadībai. Šie treneri sniedza daudz vajadzīgas informācijas. Man tas bija ļoti interesanti, un tā bija laba pieredze," apmierināts bija Macijevskis.

"Kurbads" Kontinentālā kausa turnīra trešajā kārtā novembra vidū sacentīsies vienā grupā ar Kokšetau "Arlan" (Kazahstāna), "Gomeļ" (Baltkrievija) un mājinieci Lionas "Lions" (Francija), ko pārstāv uzbrucēji Martins Lavrovs, Artūrs Mickevičs un Ainārs Podziņš.

"Gan komandai, gan līdzjutējiem šobrīd ir nedaudz jāpapriecājas par mūsu iekļūšanu Kontinentālā kausa nākamajā posmā, nevis domāt, ko mēs varēsim vai nevarēsim nākamajā kārtā. Mēs gatavosimies un cīnīsimies par uzvarām, bet šobrīd mēs gribam izbaudīt šo brīdi. Domāju, mūsu iekļūšana nākamajā kārtā ir ļoti labs sasniegums," norādīja Macijevskis.

"Kurbads" galvenais treneris vienlaikus arī atzīmēja, ka sadabūt informāciju par otrās kārtas pretiniecēm gan neesot bijis tas vienkāršākais uzdevums.

"Mēģinājām dabūt pēc iespējas vairāk informācijas par komandām un to treneru stilu. Par "Donbass" informācijas bija vairāk, jo viņiem kopumā visas spēles ir pieejamas. Par Islandes un Spānijas komandām kaut ko atrast bija nedaudz grūtāk, bet pie kaut kā tikām un apmēram zinājām, ko no tām sagaidīt," skaidroja Macijevskis.

"Ar to, ko izdarījām šajā turnīrā, esmu apmierināts. Šajā turnīrā ielaidām tikai četrus vārtus un kopumā parādījām labu komandas sniegumu atbilstoši Latvijas līmenim. Skaidrs, ka neesam Kanādas izlase vai Pitsburgas "Penguins", bet mūsu vienībai šis bija ļoti labs turnīrs," novērtēja Macijevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!