Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda svētdien neglāba Čerepovecas "Severstaļ" komandu no zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Severstaļ" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" komandai, kurai uzvaras vārtus guva Sergejs Mozjakins.

Kulda šajā duelī nospēlēja 17 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Kulda šosezon 20 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr duelī starp divām Rietumu konferences augšgala komandām Maskavas CSKA vieso ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt 18 uzvaras sezonas ievadā izcīnījusī Jekaterinburgas "Avtomobilist" izbraukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā guva virsroku pār Jaroslavļas "Lokomotiv".

Rietumu konferences vadībā ar 34 punktiem 21 spēlē ir Maskavas CSKA, no kuras trīs punktus atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kas gan aizvadījusi par diviem mačiem mazāk. Tālāk ar 29 punktiem 18 cīņās ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", bet sestā ar 20 punktiem 20 mačos ir Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak". Tikmēr Maskavas apgabala "Vitjaz" un Rīgas "Dinamo" ar 19 punktiem noslēdz pirmo astoņnieku, bet desmitajā pozīcijā ar 15 punktiem 20 mačos ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr 11.vietā ar tikpat punktiem 21 cīņā ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 40 punkti 21 mačos, bet 30 punkti Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 19 punktiem 19 dueļos ir aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!