Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs svētdien izcīnīja uzvaru Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajās sacensībās "Ice Star".

Vasiļjevs īsajā programmā sestdien nopelnīja 74,52 punktus, kas bija otrs labākais rezultāts.

Savukārt svētdien izvēles programmā viņš ar 154,11 punktiem bija pārliecinoši labākais, savus tuvākos sekotājus pārspējot gandrīz par 20 punktiem.

Summā daugavpilietim 228,63 punkti un pārliecinoša uzvara. Otro vietu ar 207,52 punktiem guva Azerbaidžānas daiļslidotājs Vladimirs Ļitvincevs, bet trešais ar 189,56 punktiem bija armēnis Slavis Hajrapetjans.

Sacensībās piedalījās 13 daiļslidotāji.

Šogad 19 gadus vecais Vasiļjevs izcīnīja augsto sesto vietu pasaules čempionātā, kas daugavpilietim ir karjeras labākais rezultāts. Viņš februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, četrgades nozīmīgākajās sacensībās izcīnot 19.vietu. Tāpat viņš aizvadītajā sezonā izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

Minskā junioru meiteņu konkurencē startēja Latvijas pārstāve Arina Somova, kura abu programmu summā ar 122,47 punktiem ieņēma sesto vietu. Tas daiļslidotājai ir jauns karjeras labākais rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!