Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" piektdien ULEB Eirolīgas mačā izbraukumā negaidīti pārliecinoši ar 99:75 (24:26, 20:15, 29:22, 26:12) sagrāva Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Grieķijas grandu Pirejas "Olympiakos".

Trīs aizvadītajās Eirolīgas spēlēs "AX Armani Exchange Olimpia" šī ir otrā uzvara, kamēr "Olympiakos" piedzīvojusi pirmo zaudējumu.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja tikai septiņas minūtes un 34 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis grozā raidīja vienīgo tālmetienu un abus "sodiņus", kā arī nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, tiekot pie četriem efektivitātes punktiem.

Savukārt Timma laukumā pavadītajās 21 minūtē un 20 sekundēs guva četrus punktus. Latvijas basketbolists mērķī raidīja divus no četriem divpunktniekiem, kamēr vienīgais tālmetiens un arī "sodiņš" lidoja grozam secen. Vēl Timmas rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un pieci efektivitātes punkti.

Tikmēr Strēlnieks šai spēlei nebija pieteikts.

Vēl pirmais puslaiks abu vienību izpildījumā aizritēja līdzvērtīgā cīņā, pirmajām 20 minūtēm noslēdzoties ar 44:41 par labu "AX Armani Exchange Olimpia" basketbolistiem. Tiesa, otrajā puslaikā iniciatīva pilnībā pārgāja Milānas kluba pusē, tam noslēdzošajās pamatlaika minūtēs esot vadībā jau ar vairāk nekā 20 punktu pārsvaru.

Milānas komandas uzvaru ar 22 punktiem sekmēja Maiks Džeimss, kamēr 20 punkti Nemanjam Nedovičam. Savukārt "Olympiakos" sastāvā 15 punkti Nikolam Milutinovam.

Tikmēr zaudējumu piektdien piedzīvojusi Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar 75:82 (25:18, 17:16, 15:19, 18:29) atzina spēcīgā Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" pārākumu.

Stambulas komandas sastāvā 20 punktus iemeta Kosts Sluks, kamēr "Žalgiris" labā 23 punktus guva Neits Volterss.

Vēl vienā spēlē uzvaru guva cita Turcijas vienība Stambulas "Anadolu Efes", kas viesos ar 85:84 (18:21, 27:16, 22:18, 18:29) pārspēja Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas.

Ar trīs spēlēs gūtām trim uzvarām Eirolīgas kopvērtējuma vadībā atrodas "Fenerbahce" un Maskavas CSKA, kamēr ar divām uzvarām aiz pirmā trijnieka ir "Olympiakos" un "AX Armani Exchange Olimpia". Pa vienai uzvarai tikmēr iekrājuši Anžeja Pasečņika un Rolanda Šmita pārstāvētie Spānijas klubi attiecīgi Grankanārijas "Herbalife" un Barselonas "Lassa", kā arī Žaņa Peinera pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen".

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!