Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par šī gada labāko tenisisti nosaukta pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, piektdien paziņoja Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

Pašlaik 27 gadus vecā Halepa šogad beidzot spēja pārtraukt trīs zaudējumu sēriju "Grand Slam" turnīru finālos un vasarā iegūt Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu, tiekot pie pirmās šādas raudzes trofejas karjerā.

Zīmīgi, ka pērn Francijas atklātā čempionāta finālā Halepa piekāpās Latvijas tenisa zvaigznei Jeļenai Ostapenko.

Savukārt kopumā šosezon Halepa izcīnīja trīs titulus, būdama labākā arī turnīros Šeņdžeņā un Monreālā. Par rumānieti vairāk titulus šogad izcīnījusi tikai čehiete Petra Kvitova, kura uzvarējusi piecos turnīros.

Tiesa, muguras problēmu dēļ Halepai šī sezona noslēgusies priekšlaicīgi, un viņa nevarēs piedalīties sezonas noslēguma turnīrā Singapūrā, kur kā pirmā rezerviste ir Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Tikmēr par gada visprogresējušāko spēlētāju kļuvusi Kiki Bertensa no Nīderlandes, bet gada jaunpienācējas tituls nonācis pie baltkrievietes Arinas Savaļenkas īpašumā. Pie gada atgriešanās balvas tikusi titulētā amerikāniete Serēna VIljamsa, kamēr labākais dubultspēļu pāris bija Čehijas tenisistes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!