Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis piektdien izcīnīja uzvaru Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensību otrajā kārtā, pārspējot talantīgo Kanādas pārstāvi Denisu Šapovalovu un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pasaules rangā 145. vietā esošais Gulbis ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja kanādieti, kurš ir planētas 30. rakete. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis ticis pie 45 vienspēļu ranga punktiem.

Pirmajā setā Gulbis demonstrēja savu pārākumu, jo divreiz nobreikoja Šapovalovu, kamēr pats savu servi ne reizi nezaudēja. Otrais sets jau bija saspringtāks, jo mačs ritēja punkts punktā, tomēr, rezultātam esot 4-4, Gulbis nobreikoja kanādieti, panāca 5-4 un uzvarēja arī desmitajā geimā, izcīnot uzvaru.

Līdz ar to Latvijas tenisists iekļuvis ATP līmeņa turnīra ceturtdaļfinālā pirmo reizi pēdējo 15 mēnešu laikā. Ceturtdaļfinālā Gulbis piektdien spēkosies ar ranga 18. vietas īpašnieku Džeku Soku no ASV, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Otrdien pamatsacensību pirmajā kārtā Gulbis ar 6-4, 6-3 uzvarēja mājinieku Mīkaelu Imeru, kurš pasaules rangā atrodas 289. pozīcijā, bet pirms tam pārvarēja arī kvalifikāciju.

Savukārt pasaules ranga 30. vietas īpašnieks Šapovalovs, kurš sacensībās bija izlikts ar septīto numuru, pirmās kārtas mačā vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā ar 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja tautieti Pīteru Polanski, kurš ir planētas 130. rakete un iepriekš pārvarēja Stokholmas turnīra kvalifikāciju.

Gulbis ar Šapovalovu līdz šim savā starpā nebija tikušies.

Gulbim šie ir pirmie mači nepilna mēneša laikā, jo septembra noslēdzošajā dekādē viņš cieta neveiksmi Ķīnā notiekošā Čendu ATP "World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijā. Šogad ATP tūres līmenī viņš izcīnījis piecas uzvaras deviņās spēlēs.

Sezonas lielākais panākums latvietim ir Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas sasniegšana, turklāt turnīra ietvaros viņš pārspēja tā brīža planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas.

Gulbis šosezon startējis arī "Challenger" turnīros, bet ar lieliem panākumiem tajos nav izcēlies.

19 gadus vecais Šapovalovs, kurš dzimis Izraēlā, savas karjeras laikā pie ATP tituliem vēl nav ticis. Viņa rekords pasaules rangā ir 23. vieta, ko viņš sasniedza šogad jūnijā. Pērn Šapovalovs tikai 18 gadu vecumā negaidīti sasniedza prestižā Monreālas ATP "Masters 1000" turnīra pusfinālu, pa ceļam pārspējot tādus tenisistus kā argentīnieti Huanu Martinu del Potro un spāni Rafaelu Nadalu.

Savukārt šogad Kanādas pārstāvis iekļuva Madrides ATP "Masters 1000" turnīra pusfinālā, bet vēl šosezon viņa kontā ir pusfināli arī Tokijas "ATP World Tour 500" un Delribīčas "ATP World Tour 250" sacensībās.

Līdz šim sekmīgākais starts Stokholmas turnīrā Gulbim izdevās 2013. gadā, kad viņš tajā aizkļuva līdz pusfinālam.

Turnīrs Stokholmā notiek uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!