Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Lasvegasā iekļuva Pasaules kausa četru zvaigžņu posma izslēgšanas turnīrā, ar uzvaru sacensības iesāka arī Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Ar astoto numuru izliktie Pļaviņš/Točs H apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:13) pārspēja ASV duetu Mailsu Evansu un Viljamu Kolinski, kuriem ticis 25. numurs. Otrajā spēlē par grupas līderu godu latvieši ar 0-2 (14:21, 21:23) piekāpās Vjačeslavam Krasiļņikovam/Oļegam Stojankovskim un turnīru turpinās ar izslēgšanas spēļu pirmo kārtu. Tajā Pļaviņa/Toča pretinieki būs kanādieši Grants O'Gormans/Bens Sekstons.

Savukārt dāmu turnīrā ar 17. numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka A apakšgrupas cīņā ar 2-1 (21:16, 19:21, 17:15) apspēlēja somietes Taru Lahti-Liukonenu un Anīnu Parkinenu.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīa divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Ar šo Pasaules kausa posmu Latvijas dueti uzsākuši kvalifikāciju 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai automātiski kvalificētos Olimpiādei, līdz 2020. gada jūnija vidum nepieciešams iekļūt pasaules ranga labāko piecpadsmitniekā, bet ceļazīmes būs iespējams iegūt arī nākamā gada pasaules čempionātā, Kontinentālajā kausā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!