Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Žanis Peiners ceturtdien guva deviņus punktus, viņa pārstāvētās Turcijas komandas Stambulas "Dariššafaka Tekfen" zaudējumā ULEB Eirolīgas mačā.

"Dariššafaka Tekfen" pretinieku laukumā ar 75:79 (17:19, 21:12, 10:26, 27:22) piekāpās Krievijas vienībai Maskavas CSKA.

Peiners laukumā bija 15 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja četrus pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, kas ļāva sakrāt deviņus punktus. Tāpat viņš aizmeta garām vienīgo tālmetienu, kā arī tika pie vienas atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu pretinieku piespēli. Peiners pieļāva arī divas kļūdas, tika pie divām piezīmēm, bet vienu izprovocēja.

"Dariššafaka Tekfen" rindās katrs pa 15 guva Santons Kids un Maikls Eriks, kamēr uzvarētājiem ar 14 punktiem izcēlās Korijs Higinss, bet Ņikita Kurbanovs pievienoja 13 punktus.

CSKA pēc trīs uzvarētiem mačiem tikpat spēlēs ir līdere, kamēr Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ar diviem panākumiem divās spēlēs ir trešajā vietā. Septītā ar vienu uzvaru divās spēlē ir Daira Bertāna pārstāvētā itāļu komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", tāpat pati statistika ir 11.vietā esošajai spāņu vienībai Grankanārijas "Herbalife", kuru pārstāv Anžejs Pasečņiks, bet "Dariššafaka Tekfen" ir 12.pozīcijā ar vienu uzvaru trīs cīņās.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!