Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien Zviedrijā notiekošā Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensību otrajā kārtā spēkosies pret talantīgo Kanādas pārstāvi Denisu Šapovalovu.

Tas kļuva zināms pēc tam, kad pasaules ranga 30.vietas īpašnieks Šapovalovs, kurš sacensībās izlikts ar septīto numuru, otrās kārtas mačā vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā ar 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja tautieti Pīteru Polanski, kurš ir planētas 130.rakete un iepriekš pārvarēja Stokholmas turnīra kvalifikāciju.

Sagaidāms, ka pasaules 145.numurs Gulbis ar Šapovalovu spēkosies ceturtdien.

Gulbis otrdien pamatsacensību pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 uzvarēja mājinieku Mīkaelu Imeru, kurš pasaules rangā atrodas 289.pozīcijā. Par otrās kārtas sasniegšanu latvietis nopelnījis 20 ATP ranga punktus, turklāt vēl 12 punkti nāk klāt par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Gulbis ar Šapovalovu līdz šim savā starpā nav spēkojušies.

Gulbim šie ir pirmie mači nepilna mēneša laikā, jo septembra noslēdzošajā dekādē viņš cieta neveiksmi Ķīnā notiekošā Čendu ATP "World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijā. Šogad ATP tūres līmenī viņš izcīnījis piecas uzvaras deviņās spēlēs.

Sezonas lielākais panākums latvietim ir Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas sasniegšana, turklāt turnīra ietvaros viņš pārspēja tā brīža planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas.

Gulbis šosezon startējis arī "Challenger" turnīros, bet ar lieliem panākumiem tajos nav izcēlies.

Tikmēr tikai 19 gadus vecais Šapovalovs, kurš dzimis Izraēlā, savas karjeras laikā pie ATP tituliem vēl nav ticis, taču viņa rekords pasaules rangā ir 23.vieta, ko viņš sasniedza šogad jūnijā. Pērn viņš tikai 18 gadu vecumā negaidīti sasniedza prestižā Monreālas ATP "Masters 1000" turnīra pusfinālu, pa ceļam pārspējot tādus tenisistus kā argentīnieti Huanu Martinu del Potro un spāni Rafaelu Nadalu.

Savukārt šogad Kanādas pārstāvis iekļuva Madrides ATP "Masters 1000" turnīra pusfinālā, bet vēl šosezon viņa kontā ir pusfināli arī Tokijas "ATP World Tour 500" un Delribīčas "ATP World Tour 250" sacensībās.

Līdz šim sekmīgākais starts Stokholmas turnīrā Gulbim izdevās 2013.gadā, kad viņš tajā aizkļuva līdz pusfinālam.

Turnīrs Stokholmā notiek uz cietā seguma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!