Foto: Zigismunds Zālmanis
Pagājušajā nedēļas nogalē Līvbērzes vidusskolas sporta laukumā notika beidzamais jeb ceturtais Latvijas jauniešu regbija čempionāta posms U11,U13 un U15 vecuma grupās. Jelgavas regbisti spēja saglabāt līderpozīcijas un izcīnīt zelta medaļas U13 un U15 vecuma grupās.

Kā jau ierasts, pirmās spēles sāka jaunākie sportisti. Mājinieku U11 komanda uzvarēja vienaudžus no Imantas, bet piekāpās Livonia/RT un RAA regbija kolektīviem. Pēdējā spēlē pret Miesnieki/Baldone jelgavnieki guva uzvaru un noslēdza sezonu ar neitrālu lietderības koeficientu. Jāsaka gan, ka šogad vietas U11 netika dalītas, visi spēlēja tā saucamo "festivālu" bez vietu dalījuma un visi saņēma medaļas.

Vienlaicīgi ar U11 spēlēm notika svarīgākie mači U-15 grupā, kur "Mītavas" bija nepieciešamas divas uzvaras, lai iegūtu titulu. Pirmajā spēlē "mītavieši" sagrāva komandu no Rīgas SK "Ovāls" 100:5, bet otrajā spēlē ar 60:10 pieveica savus sīvākos konkurentus no regbija kluba "Miesnieki".

Komandu kopvērtējums LČ U15 grupā:

1.RK Mītava

2.Miesnieki/Baldone

3.RFS Eži

4.Eleja/TransactPro

5.SK Ovāls

Pēdējie sacensības aizvadīja U-13 vecuma grupas regbisti. "Mītavas" regbisti šajā posmā pusfinālā ar 15:20 zaudēja RFC "Livonia" un tad spēlē par trešo vietu ar 35:15 uzvarēja "Eži", ar ko bija pietiekami, lai gūtu uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Komandu kopvērtējums LČ U13 grupā:

1.RK Mītava

2.RFC Livonia

3. Eleja/TransactPro

4. RFS EŽI

5.Miesnieki/Baldone

6. SS Jūrmala

"Šodien bija jauka dienā, un šī diena bija labvēlīga mums, spējām saglabāt līderpozīcijas un izcīnīt nepieciešamās uzvaras. Paldies trenerei Ritai Immerei par ieguldīto darbu U11 komandā, šiem mazajiem cīkstoņiem jau ir redzama izaugsme, un perspektīvā viņi būs ļoti labi spēlētāji. Protams,patiess gandarījums par U15 komandu, kura beidzot spēja izcīnīt zelta medaļas, jo pagājušajā gadā mums pietrūka pavisam mazs. Nedaudz esmu vīlies U13 komandā, kura šodien noslinkoja, komandas līderi bija noguruši, jo izkonkurēja no pamatsastāva sportistus U15 grupā, sanāk, ka viņiem bija jāaizvada vēl divas spēles vairāk nekā pārējiem, dažiem bija pārslodze. U13 komanda varēja nospēlēt labāk, ko šodien diemžēl neizdarīja, viņus kopā ar LČ titulu sagaida grūts treniņš trešdien," pēc sacensībām sacīja abu uzvarētājkomandu "Mītava" galvenais treneris Roberts Bondarenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!