Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba "Chelsea" pussargs Sesks Favregass ir iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā kā ātrākais rezultatīvais piespēļu dalītājs līgā, ziņo britu mediji.

Favregass 100 rezultatīvu piespēļu atzīmi Anglijas premjerlīgas spēlēs sasniedzis ātrāk par visiem pārējiem līdzšinējiem spēlētājiem — tam spāņu futbolistam bija nepieciešamas 293 spēles. Jubilejas, 100. piespēli Favregass izpildīja 2016. gada 31. decembra spēlē pret "Stoke City", bet tagad oficiāli ir saņēmis Ginesa rekorda sertifikātu.

"Es neesmu ātrākais, spēcīgākais, lokanākais spēlētājs, nelecu augstāk par citiem, taču šis rekords ir viena no lietām manā karjerā, ar ko es ļoti lepojos, jo tas ir mans darbs, ko esmu paveicis godam," saka spāņu futbolists.

Iepriekš rekords piederēja "Manchester United" pussargam Raienam Gigsam, kurš 100 piespēles izdarīja 367 maču laikā. Gigsam joprojām pieder kopējo piespēļu skaita rekords Anglijas premjerlīgā — 162.

Favregasam kopā ar Džeimiju Rednapu jau pieder viens Ginesa rekords par visvairāk savstarpējām piespēlēm 30 sekunžu laikā, kas tika sasniegts 2017. gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!