Foto: DELFI
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ētikas komisija otrdien lēma par Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta Aivara Pilenieka rīcību, par ko septembra beigās vēstīja portāls "Delfi". Tomēr pēc sēdes LOK Ētikas komisijas vadītājs Raimonds Rublovskis atteicās runāt ar portāla "Delfi" žurnālistu, neinformēja par pieņemto lēmumu un atteicās komentēt notikušo sēdi.

LOK Ētikas komisija otrdien skatīja "Pilenieka lietu". Kā septembra nogalē vēstīja portāls "Delfi", septembra sākumā Ungārijā notikušā Eiropas regbija-7 čempionāta laikā Pilenieks pēc vienas no spēlēm ar dūri pa seju iesitis vienam no Latvijas komandas spēlētājiem Reinim Saleniekam.

Pēc notikušā Latvijas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis aicināja izvērtēt Pilenieka atbilstību amatam. Tāpat Šadurskis aicināja šo jautājumu izskatīt LOK Ētikas komisijā un izvērtēt, vai šādā rīcībā nav saskatāmi LOK Ētikas kodeksa normu pārkāpumi. Neilgi pēc tam līdzīgu aicinājumu izplatīja LOK, norādot, ka LOK Ētikas komisijā izvērtēšana paredzētas tuvākā laikā, taču komisijas vadītājs šo sēdi sasauca tikai pēc trīs nedēļām.

Pēc Ētikas komisijas sēdes Rublovskis kategoriski atteicās sniegt komentāru par diskutēto un pieņemto lēmumu, vai arī argumentēt lēmumu. Rublovskis nevēlējās arī komentēt savu - kā Etikas komisijas vadītāja - rīcību, atsakoties sniegt skaidrojumus "Pilenieka lietā". Rublovskis savā vietā sniegt skaidrojumus deleģēja LOK preses sekretāru Mārtiņu Mālmesiteru, kurš LOK otrdien Ētikas komisijas sēdē pieņemto lēmumu sola publiskot trešdien, kad tiks apstiprināts sēdes protokols.

Pēc sēdes komentārus nesniedza arī abas iesaistītās puses – LRF prezidents Pilenieks un spēlētājs Salenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!