Foto: LETA

Pēc valdības maiņas vismaz astoņi ar Nacionālo apvienību saistīti cilvēki atraduši darbavietas Ogres novada pašvaldībā, izpētījis žurnāls "Ir".

Pusē gadījumu amati radīti no jauna. Piemēram, tagad pašvaldībā ir Stratēģiskās plānošanas nodaļa, kuru vada Jānis Eglītis. Viņš agrāk strādāja tā laika zemkopības ministra Kaspara Gerharda birojā. Eglīša vietniece ir Aija Iesalniece, kura pirms valdības maiņas vadīja kultūras ministra Naura Puntuļa biroju.

Arī Kultūras un tūrisma pārvalde ir jauns veidojums pašvaldībā, kur par vadītāju iecelta Marika Zeimule. Viņa bijusi iepriekšējo satiksmes un kultūras ministru biroja vadītāja.

Savukārt bijušais Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons ticis pie Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītājas vietnieku zinātniskajā darbā.

No decembra Ogres pašvaldībai ir arī jauns Komunikācijas nodaļas vadītājs – Patriks Grīva, kurš darbojās Puntuļa birojā.

Amatus dabūjuši arī citi NA biedri. Atvaļinātais majors Gunārs Rusiņš apstiprināts par Administratīvās komisijas priekšsēdētāju, kādreizējais domes deputāts Māris Siliņš nu ir Dzīvokļu komisijas priekšsēdētājs.

Pašvaldības mantas novērtēšanas un izsoles komisijas vadītājs nu ir Oskars Ercens. Viņš kopā ar bijušo maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu un kādreizējo NA ģenerālsekretāru Aigaru Lūsi sēž uz apsūdzēto sola krimināllietā par vairāku miljonu eiro piesavināšanos un izspiešanu maksātnespējas procesos.

Žurnāls lūdza Ogres mēram Egīlam Helmanim skaidrot partijas biedru pieņemšanu darbā, bet viņš pēc būtības neatbildēja.

Savukārt "Providus" vadošā pētniece labas pārvaldības jautājumos Līga Stafecka žurnālam norādīja, ka pašvaldības ir autonomas un pašas lemj, kā organizēt savu darbu, tāpēc svarīgi ir tas, cik daudzi iedzīvotāji gatavi samierināties ar šādu vietvaras pārvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!