Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolistu Rodiona Kuruca un Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācija (NBA) komandas trešdien pārbaudes spēlēs piedzīvoja zaudējumus.

Kurucs un viņa Bruklinas "Nets" ar rezultātu 91:118 izbraukumā piekāpās Toronto "Raptors", piedzīvojot otro zaudējumu trīs pārbaudes spēlēs.

Kurucs šajā mačā nospēlēja 18 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un trāpot abus soda metienus, bet neiemetot abus tālmetienus. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas un viens bloķēts metiens. Latvietis tika arī pie trim personiskajām piezīmēm un maču noslēdza ar "+/-" koeficentu -19.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Džarets Alens, bet 18 punktus pievienoja D'Andželo Rasels. Bruklinas komandā laukumā devās 12 spēlētāji. Uzvarētājiem 22 punktus sameta Denijs Grīns, bet Serdžs Ibaka izcēlās ar 13 punktiem.

Savukārt Bertāna "Spurs" izbraukumā ar rezultātu 127:130 saspringtā mačā piekāpās Atlantas "Hawks". Pamatlaika izskaņā "Hawks" debitants Trejs Jangs iemeta ļoti tālu tālmetienu, izraujot savas komandas uzvaru.

Bertāns laukumā pavadīja 13 minūtes, kas bija otrais mazākais spēles laiks "Spurs" komandā, kas šoreiz izmantoja 11 spēlētāju rotāciju. Latvietis guva trīs punktus, trāpot vienu no četriem tālmetieniem, savāca vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu piezīmi. Viņa "+/-" rādītājs šajā spēlē bija -4.

"Spurs" sastāvā Rūdijam Gejam 28 punkti, bet Brins Forbss izcēlās ar 22 punktiem. Torints Praiss "Hawks" ringās guva 25 punktus, bet uzvaras metienu trāpījušais Trejs Jangs guva 22 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!