Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienība trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē viesos ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu, sperot vēl vienu soli tuvāk līgas rekorda atkārtojumam.

"Avtomobilist" šosezon joprojām nav zaudējusi, izcīnot 16.uzvaru pēc kārtas un vēl vairāk pietuvojoties iepriekšējā sezonā Sanktpēterburgas SKA sasniegtajam, kad Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa tobrīd vadītā vienība sezonu sāka ar 20 panākumiem pēc kārtas. SKA uzvaru sērija ir arī līgas rekords vienas sezonas griezumā.

Pirms trešdien Magņitogorskā aizvadītā mača tika sveikts mājinieku komandas līderis Sergejs Mozjakins, kuram šī bija 1000.spēle Krievijas čempionātos. Lielākas svinības gan izpalika, jo "Metallurg" cieta neveiksmi.

Jekaterinburgas komanda rezultātu atklāja astotajā minūtē, kad precīzs bija Georgijs Belousovs, bet otrajā trešdaļā Naidžels Douss un Stepans Hripunovs ātri panāca 3:0 viesu labā. Trešajā periodā "Avtomobilist" realizēja arī vairākumu, Frensisam Parē panākot 4:0, bet minūti vēlāk Viktors Antipins guva mājinieku goda vārtus.

Rietumu konferences vadībā ar 24 punktiem 15 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par punktu atpaliek 14 mačus aizvadījusī Sanktpēterburgas SKA, kamēr vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" tikusi pie 22 punktiem un ir trešā. Sesto vietu ar 15 punktiem ieņem Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak", astotā ar 13 punktiem 15 dueļos ir Rīgas "Dinamo", bet tikpat punkti 16 spēlēs ir arī pozīciju zemāk esošajai Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Miks Indrašis, kamēr Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" ir desmitā ar 12 punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 32 punkti 16 mačos, bet 26 punkti ir Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 14 punktiem 15 dueļos ir Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas piektdien viesosies pie Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!