Foto: Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) potenciālo jaunpienācēju, Sietlas iedzīvotāji neoficiālā aptaujā likuši noprast, ka savas pilsētas komandai gribētu nosaukumu "Sockeyes".

Izdevuma "Seattle Times" rīkotajā interneta aptaujā piedalījās gandrīz 150 tūkstoši respondentu, un konkursam bija pieteikti vairāki nosaukumi kā "Metropolitans", kā saucās komanda, kas 1917. gadā ieguva Stenlija kausu, internetā ļoti populārais un mitoloģiskais "Kraken", "Pilots", "Cascades" un "Steelheads" (dzelzs galvas).

Balsojums notika četrās kārtas un finālā palika divi — "Totems" un "Sockeyes", kas ir Klusā okeāna laša paveids. "Totems" savulaik bija komanda Rietumu hokeja līgā pagājušā gadsimta 50.-70. gados.

Balsojuma finālā "Sockeyes" ieguva 11 790 balsis, "Totems" — 9932.

Oktobra sākumā, ka Sietlas klubs NHL varētu pievienoties 2020./2021. gada sezonā. Pilsētas vadība jau ir apstiprinājusi 700 miljonu eiro finansējumu "KeyArena" ledus halles renovēšanai, kas bija galvenā prasība kluba izveidošanai. Sietlas kluba pieteikumu NHL izpildkomiteja atbalstīja vienbalsīgi un decembra sākumā gaidāmajā NHL direktoru padomē notiks gala balsojums.

Šobrīd NHL spēlē 31 klubs, pēdējie līgai pievienojās Lasvegasas "Golden Knights", kas jau savā debijas sezonā aizkļuva līdz Stenlija kausa izcīņas finālam, kurā piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!